|

Bu proje ile engeller aşılacak

Cihan
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 16:46 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu proje ile engeller aşılacak
Bu proje ile engeller aşılacak

Kahramanmaraş Ortopedik Engelliler Derneği tarafından hazırlanan yaklaşık 20 bin TL'lik bütçeye sahip Engelsiziz Projesi, AB hibe yardımına uygun görüldü.

Projenin yüzde 90'lık kısmı AB, geriye kalan yüzde 10'luk miktarı ise İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından karşılandı. Proje ile engellilerin iş hayatında da üretken bireyler olması amaçlanıyor.


Projenin tanıtımı, TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel merkezi Kahramanmaraş olan Ortopedik Engelliler Derneği Genel Sekreteri Zeliha Avcı katılımcıları proje konusunda bilgilendirdi.


Uygulama süresi 6 ay olan projede Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) ortak Kahramanmaraş Belediyesi de iştirakçi olarak bulunuyor.


Proje kapsamında Kahramanmaraş'ta yaşayan engellilerin sorunlarını, yaşadığı güçlükleri anlatmak, son olarak çıkan Engelliler Yasası ile sosyal, kültürel, eğitim ve istihdam konularında kamuoyu oluşturmak ve bilinçlendirme yapmak amacıyla broşür hazırlanacak.


Engellilerin iş yaşamına katılması için işverenlerin üzerine düşen sosyal duyarlılığın artırılması amaçlanırken, yine engellilerin üretken toplum olabilmeleri için kamuoyu oluşturma çalışmaları yapılacak. Başarı hikayelerinin topluma anlatılacağı proje ile halkın da bilinçlendirilmesi sağlanacak.


Proje dahilinde engellilerin çalışabilecekleri bir iş yeri kurmak amacıyla Kahramanmaraş Valiliği, Belediye, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla Çorap Fabrikası ve Havlu Dokuma Atölyesi düşünülüyor.


Bu sayede Kahramanmaraş'ın tekstil potansiyeli de göz önünde bulundurularak engellilerin üretken bireyler olması amaçlanıyor.



15 yıl önce