|

Bu tünel polisi bile şaşırttı

Gaziantep polisinin fuhuş şebekesine yönelik yaptığı operasyonunda ortaya çıkan ve hayat kadınlarının saklandığı sığınak polisi bile şaşırttı.

İha
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:52 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bu tünel polisi bile şaşırttı
Bu tünel polisi bile şaşırttı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı''nın koordinesinde Gaziantep polisi, kent merkezinde bulunan bir fuhuş şebekesine yönelik operasyon başlattı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takipte fuhuş şebekesinin çalışma sistemini çözmeye çalıştı.

Bulunan müşterilerin kent merkezine yakın olan kırsal kesimdeki bağ evlerine götürüldüğü ve burada fuhuş yaptırıldığı tespit edildi. Polisin uzun süren takibinin ardından operasyon için düğmeye basan cumhuriyet savcısı, çok sayıda ev, iş yeri ve bağ evinde arama yapılmasını istedi. Harekete geçen polis özel harekat timleri ile birlikte belirlenen adreslere şafak baskını yaptı.

Sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonda özel harekat timleri bağ evlerinin kapılarını çalarak içeri girmek istedi. Ancak içeride bulunan şahıslar kapıyı açmayınca koç başını kullanmak zorunda kaldı. Kapıları bir bir kıran polis içeri girerek şahısları etkisiz hale getirdi.

Şebeke üyesi 17 kişiyi tek tek bu adreslerden alan polis, ilk etapta fuhuş yaptırılan kadınları bulamadı. Polis kadınların evde gizlenmiş olabileceği ihtimali üzerine bağ evini didik diki aradı. Polis memurları mutfakta dolaplardan birini açınca gördüğü manzara karşısında şok oldu. Dolap kapağının açılmasıyla bir tünelin girişini bulan polis içeride saklanan hayat kadınlarını buldu.

Evin içinden dışa doğru yerin altından kazılan 20 metrelik tünelde saklanan aralarında yabancı uyruklu toplam 10 kadın da gözaltına alındı. Ahlak bürosu ekiplerini bile şoke eden görüntüler ise polis kamerasıyla anbean kaydedildi. Görüntülerde, özel harekat timleri koç başları ile eve girerek şebeke üyelerini etkisiz hale getiriyor.

Operasyonda ayrıca 13 gram esrar maddesi, 1 adet av tüfeği ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği öğrenildi.

10 yıl önce