|

'Bu ücretle yabancı doktor gelmez'

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Remzi Sağlam, “Zaten, doktora verilen ücretle yurt dışından çok fazla uzmanın ülkeye gelebileceğine inanmıyorum.” dedi.

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:23 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Bu ücretle yabancı doktor gelmez'
'Bu ücretle yabancı doktor gelmez'

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Remzi Sağlam, Türk hekimlerinin yabancı doktorlardan bir korkularının olmadığını söyledi. Son dönemlerde bu konuda yapılan tartışmaları hatırlatan Sağlam, “Zaten, doktora verilen ücretle yurt dışından çok fazla uzmanın ülkeye gelebileceğine inanmıyorum.” dedi.

SAMEDER Adana Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Hekimevi'nde yemekli bir program düzenledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Adana'daki çok sayıdaki doktorun eşleriyle birlikte katıldığı gecede konuşan Prof. Dr. Remzi Sağlam, yeni tıp fakültelerinin açılıp açılmaması, ülkede doktor fazlası olup olmadığı gibi konulardaki görüşlerini de aktardı. Türkiye'deki hekim sayısının nüfusa kıyaslandığında Avrupa ülkeleri arasında sondan ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Sağlam, daha çok doktora ihtiyaç olduğunun altını çizerek, bu açıdan yeni tıp fakülteleri açılarak daha kaliteli doktorların yetişmesini arzuladıklarını anlattı.

Prof. Dr. Sağlam, her türlü sağlık sorununa çözüm bulunmasına rağmen sigara tüketimine çare bulunamadığını dile getirerek,

Amerika gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan politikalarla sigara içme oranının düştüğünü vurguladı. Sağlam, sigara firmalarının az gelişmiş ülkere yöneldiğini ifade etti. Prof. Sağlam, onlarca hastalığın kaynağı sigarayla mücadelede, başta hekimler olmak üzere herkese önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Dündar Temiz de uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile kaliteli, belgeli ve ulaşılabilir bir hizmet sistemi amaçlandığını söyledi. Adana'da son yedi yılda sağlıkta önemli atılımların yapıldığına işaret eden Temiz, pilot il olarak seçilen Bolu Düzce'de başlanan Aile Hekimliği ile hiç aşılanmamış çocuk bırakılmadığını bildirdi.

SAMEDER Adana Şube Başkanı Dr. Necdet Kızılkaya da hizmet sektörü olan sağlıkta bazı problemlerin yaşanabileceğini kaydetti. Doğrudan insana hizmet vermeyi gaye edinmiş bir mesleğin mensupları olan doktorlar arasında mücadele olamayacağını vurgulayan Kızılkaya, “Olsa olsa ancak bu işte yarış etmek olur.” ifadelerini kullandı. Sağlıkta güçlü bir platform oluşturmak için çabaladıklarını aktaran Kızılkaya, “Hedefimiz hekimler arasında kaynaşma ve dayanışmayı artırmaktır. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Aynı değerlere inanmış insanlar olarak neden yüreklerimiz toplu vurmasın.” şeklinde konuştu.

Organizasyonda İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, SAMEDER tarafından yılın doktoru olarak seçilen Alaaddin Pekedis'e plaketini verdi. Daha sonra yerel sanatçı Gökmen ve ekibi Türk Halk Müziği konseri verdi.

17 yıl önce