|

Bunlar insan olamaz

Muğla Milas'ta babası tarafından hastaneye getirilen 8 yaşındaki çocukta tecavüz ve işkence izleri doktorları şoke etti. Vücudunda ütü izleri tespit edilen çocuk yaşam savaşı verirken baba ve birlikte yaşadığı kadın gözaltına alındı.

Aa
00:00 - 4/05/2008 Pazar
Güncelleme: 01:41 - 4/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Bunlar insan olamaz
Bunlar insan olamaz

Muğla'nın Milas ilçesinde, babası tarafından hastaneye getirilen 8 yaşındaki B.Ö'nün vücudunda tecavüz ve işkence izleri gören doktorlar durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, tecavüz ve işkence iddiasıyla çocuğun babası ve birlikte yaşadığı kadını gözaltına aldı. Solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve vücudunda üzü izleri tespit edilen B.Ö hastanede yaşam savaşı veriyor.

Milas'ın Kırcağız köyünde yaşayan A.M.Ö (32), dün gece, 8 yaşındaki oğlu B.Ö.'nün hasta olduğunu belirterek, 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 8 yaşındaki çocuğun işkence gördüğünü ve birden fazla fiili livata yoluyla tecavüze uğradığını belirleyen doktorlar, güvenlik güçlerine durumu haber verdi.

VÜCUDUNDA ÜTÜ İZLERİ VAR

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne gelerek, A.M.Ö.'yü gözaltına aldı. A.M.Ö, jandarmadaki sorgusunda çocuğun merdivenden düştüğünü öne sürdü. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, A.M.Ö.'nün, Kırcağız köyünde birlikte yaşadığı Ç.K. adlı kadını da (23) gözaltına alarak Milas İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirdi. Jandarma, B.Ö.'ye kimin şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiğinin belirlenmesi için de çalışma başlattı. Gözaltına alındıktan sonra çelişkili ifadeler veren A.M.Ö.'nün, B.Ö'nün gerçek babası olup olmadığının belirlenmesi için kan örneği alındığı ve B.Ö.'nün ailesinin tespit edilmesi için DNA testi yapılacağı öğrenildi.

İKİ KARDEŞE KORUMA

Öte yandan, jandarma ekipleri Ç.K'nın 3 aylık bebeğini koruma altına alırken B.Ö.'nün 4 yaşındaki kardeşini de komşuları koruma altına aldı. Yoğun bakımda tutulan 8 yaşındaki B.Ö'nün kafasında ve vücudunun değişik yerlerinde morluklar ve kalçasında ütü izleri tespit eden doktorlar, çocuğun ciğerlerinde de ödem oluştuğunu ve nefes alamadığı için cihaza bağlandığını bildirdi. Doktorlar çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu kaydetti.


Kız öğrenciye tacizden gözaltı

Milas, B.Ö'ye ve yapılan tecavüz ve işkence iddiaları ile çalkalınırken, 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi kızı 3 yıldır taciz ettiği iddia edilen bir kişi daha gözaltına alındı. Milas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilköğretim 5. sınıf öğrencisi F.P'yi (13), okul çıkışında kandırıp Akkent mevkisindeki zeytinlik alana götürerek taciz ettiği iddia edilen R.D'yi (55) gözaltına aldı. Kız öğrencinin, uzmanlar gözetiminde alınan ifadesinde, olayı anlattığı ve R.D'nin kendisini 3 yıldır aralıklarla taciz ettiğini söylediği öğrenildi. Polis ekiplerince zeytinlik alanda yapılan incelemelerin ardından zanlı gözaltına alındı.


16 yıl önce