|

Bunlar öğrenci değil eylemci

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde YÖK'ün kuruluşunu protesto eden bir grup, fakülte dekanının odasına girip odayı ateşe verdi.

Aa
00:00 - 6/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:56 - 6/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bunlar öğrenci değil eylemci
Bunlar öğrenci değil eylemci

Üniversitede YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek isteyen bir grup eylemci, öğleden sonra Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi dekanının odasına girdi. Camın dışına "YÖK'e Hayır" yazan bir pankart asan eylemciler, odanın kapısını kapatarak kendilerini içeriye kilitledi.

Çevik kuvvet ekibinin uyarılarını dikkate almayan eylemciler, içeride bulunan kağıtları ateşe verdi. Polis, öğrencilerin dışarıya çıkması için içeriye gaz bombası atarken, pencereden dışarıya sarkan eylemcilerin atlama ihtimaline karşılık itfaiye ekipleri de hava yastığı ile önlem aldı. Daha sonra kapıyı kırarak odaya giren polis ekipleri, olayla ilgili 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada müdahale sırasında fakülte binasına atılan gazdan etkilenerek dışarıya çıkan öğrencilerden bazılarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Öte yandan, Yüksel Caddesi'nde toplanıp basın açıklaması yapan bir grup öğrenciye, polis tarafından dağılmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Uyarılara aldırmayan gruptakiler biber gazıyla müdahale edilerek dağıtıldı.

Cebeci'den Kızılay'a yürümek isteyen bir gruba da uyarıya rağmen dağılmayınca biber gazı ile müdahale edildi. Kızılay ve Cebeci'deki olaylarda 19 kişi gözaltına alındı.

10 yıl önce