|

Bunun adı vahşet

İstanbul'da insanın kanını donduracak bir vahşet yaşandı. Haliç Köprüsü'nde temizlik yapan işçiler, boğazı çamaşır ipiyle bağlanmış, vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler bulunan ve yüzü mosmor 5 yaşında ağır yaralı bir çocuk buldu.

Oktay Yıldırım
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 11/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Bunun adı  vahşet
Bunun adı vahşet

İstanbul Haliç Köprüsü'nde dün sabah erken saatlerde temizlik çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri yerde büyük bir cisim gördü. Boğazında çamaşır ipiyle kanlar içindeki bedeni önce maket sanan işçiler, yaklaşınca 5 yaşındaki çocuğu gördü. Yerdeki nesnenin hareketsiz bir şekilde yatan bir çocuk olduğunu gören işçiler hemen yaşayıp yaşamadığını kontrol etti. Temizlik görevlileri, zaman kaybetmeden polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri, küçük çocuğu hemen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. İlk müdahalesi yapılan küçük çocuğun elinde kesik olduğu, kulağından kan geldiği, gözünün morardığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesik olduğu ortaya çıktı. İşkenceye uğradığı belirlenen Bedrettin K'nin hastane polisine verdiği ilk ifadesinde, “Abdal adındaki biri annemi ve beni zorla dilendiriyordu. Karşı çıkınca da beni döverdi. Beni iki kişi feci şekilde dövdü” dediği öğrenildi. Bedrettin, babasının da zaman zaman dilenmesi için kendisini dövdüğünü söylediği belirtildi.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, talihsiz Bedrettin'in babası Ahmet K. ile annesi Gülseren K. ve olayla ilgisi olduğu belirtilen 11 yaşındaki mendilci M.S'yi gözaltına aldı. Anne ve babanın 2006 ve 2009 yıllarında da çocuklarını dilendirdikleri için gözaltına alındıkları öğrenildi. Anne Gülseren K.'nın ilk ifadesinde “Beraber dileniyorduk. Simit almaya gitmiştim. Geldiğimde yoktu. İki mendilci çocukla kaçmış”dediği öğrenildi. Bu arada SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, küçük Bedrettin K.'yı hastanede ziyaret etti. Barış, doktorlardan aldığı bilgiye dayanarak, Bedrettin'in hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi.



14 yıl önce