|

Bursa-İzmir yolunda dehşet veren kaza

Bursa'da sabah 05.00 sıralarında yoğun sis sebebiyle meydana gelen kazada adeta can pazarı yaşandı.

İha
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursa-İzmir yolunda dehşet veren kaza
Bursa-İzmir yolunda dehşet veren kaza

Zincirleme kazanın meydana geldiği olay yerinde bazı araç sürücüleri kullandıkları araçların altında kalarak can verirken, araç içerisinde sıkışan sürücüleri kurtarmak için bütün vatandaşlar seferber oldu. 4 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kazada ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.


Edinilen bilgiye göre kaza, merkez Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Bursa-İzmir otobanının 5. kilometresinde yoğun sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada can pazarı yaşandı. Sürücüsü belirlenemeyen 34 BDL 83 plakalı TIR, yoğun sis nedeniyle ani fren yaptı. Bu sırada 34 UP 4732 plakalı başka bir TIR da önünde aniden fren yapan TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle duran TIR'a, onun arkasında seyir halinde olan 16 ABS 02 plakalı kamyonet çarptı. Kamyonet şoförü araç içersinde sıkışırken, duran kamyonete Kayseri'den gelerek İzmir'e giden 38 DK 874 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisi ile kamyonet tamamen çarptığı TIR'ın altına girdi. Kazada kamyonette bulunan sürücü, TIR'ın altında saatlerce kurtarılmayı bekledi. Aynı kazada yolcu otobüsünün yedek şoförü de araçta sıkıştı.


Olay yerinde bulunan vatandaşlar hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. 112 Acil Sağlık Komuta Merkezi, Uludağ Üniversitesi'nde görevli ambulans ekibini kaza yerine gönderdi. Ancak yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin 1 metreye indiği yolda ambulans şoförü önünde kaza yapan araçları fark edemeyerek yolcu otobüsüne çarptı. Kazadan acil sağlık ekipleri yara almadan kurtulurken, kaza yapan ambulansa arkasında seyir halinde olan 33 LT 922 plakalı kamyonet çarptı. Bu kamyonetin sürücüsü de kazadan yaralı olarak kurtarıldı.


Sis sebebiyle yaşanan kazaların ardı arkası kesilmezken, ambulansa çarpan 33 LT 922 plakalı kamyonete de16 J 4964 plakalı araç çarptı. Kazayı gören vatandaşlar yaralıları kurtarmaya çalışırken, 38 YL 811 plakalı yolcu otobüsü de önündeki aracı görmedi ve zincirleme kazaya karıştı. Daha sonra otobanda seyir halinde olan 16 CRJ 72 plakalı kamyon, yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Ardından 16 BEB 49 plakalı kamyonet önündeki aracı göremeyerek önünde duran araca çarptı. 16 Z 4157 plakalı kamyon da önündeki araca, onun arkasından gelen 16 BBZ 30 yolcu otobüsü ise önündeki kamyona çarptı. Kaza yerine ulaşan polis ekipleri çok sayıda yaralının olduğunu ve araçta sıkışan vatandaşların olduğunu belirterek olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi istedi. Bunun üzerine olay yerine Bursa'nın çeşitli semtlerinde görevli bütün ambulanslar gönderildi. Polis ekipleri ise başka kaza yaşanmaması için Bursa-İzmir karayolunun gidiş ve geliş yönlerini tamamen trafiğe kapattı. Sıkışan yaralıları kurtarmak için olay yerine Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye gönderildi. Ekipler sıkışan sürücüleri araçların içerisinden çıkarırken, önündeki kamyonun altına giren aracında sıkışan kamyonet sürücüsünü çıkarmak için ekipler yoğun çaba gösterdi. Araç içerisinde kurtarılmayı bekleyen yaralıyı olay yerinde bulunan bir trafik polisi elini tutarak teselli etmeye çalıştı. Yaralıya ilk müdahaleyi 112 Acil Sağlık ekipleri yaptı. Koluna serum bağlanan yaralı, saatlerce kurtarılmayı bekledi.


Can pazarının yaşandığı kazada; 16 J 4964 plakalı kamyonette yolcu olarak bulunan Muttalip Köse (26), 16 ABS 02 plakalı aracın sürücüsü Mehmet Balat, 10 BYP 90 plakalı aracın sürücü Fikret Mutlu ile yanında yolcu olarak bulunan Erkan Bilgin hayatını kaybetti.


13 yıl önce