|

Bursa'da şiddetli lodos

Cihan
00:00 - 2/01/2010 السبت
Güncelleme: 10:41 - 2/01/2010 السبت
Yeni Şafak
Bursa'da şiddetli lodos
Bursa'da şiddetli lodos

Bursa'da, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos, bir evin çatısını yan binanın üzerine yıktı. Sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile uyanan ev sakinleri, deprem korkusu yaşadı.

Merkez Osmangazi ilçesi Ahmetpaşa Mahallesi İstiklal Okul Sokak üzerindeki 5 katlı Çelik Alp Apartmanı'nın çatısı, sabah 07.30'da büyük bir gürültü ile uçtu. Yan tarafta Feridun Bayraktar'a ait Altıparmak Tekin Apartmanı'nın üzerine uçan çatı, korkuya yol açtı. Deprem olduğunu sanarak büyük bir panikle uyanan apartman sakinleri, evlerinin üzerine uçan çatıyla karşılaştı.


Maddi hasara yol açan olay sebebiyle komşusundan davacı olan Feridun Bayraktar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah saat 07.30'da bir gürültü ile beraber uyandık. Ev yıkılıyor zannettik. Dışarı çıktığımda yan taraftaki çatının benim çatımın üzerine geldiğini gördüm. Ben de belediyeye giderek nöbetçi fen işleri memuruna şikayet ettim. Sağolsunlar gelerek konuyla ilgilendiler."


Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dev itfaiye merdiveni kullanarak 5 katlı binanın üzerine çıktı. Ekipler, yıkılan çatıdan yola ve yan taraftaki binaya devrilen parçaları topladı.


Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şiddetli lodosun bugün yerini sağanak yağmura bırakması bekleniyor. (CİHAN)




٪d سنوات قبل