|

Bursa'da tehlikeli gerginlik

Bursa'da bir grup mahalle sakini, alkolü bir Roman'ın silahla ateş edip 16 yaşındaki genç kızı yaralaması üzerine ayaklandı.

İha
00:00 - 22/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bursa'da tehlikeli gerginlik
Bursa'da tehlikeli gerginlik

Romanların oturduğu evleri taşa tutup, barakalarını yıkan, at arabalarını ve bir otomobili ateşe veren öfkeli kalabalık sokağa döküldü. Olaylar çevik kuvvetin müdahalesi ile sona ererken 20 civarında kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi'nde meydana geldi. Dün akşam saatlerinde alkollü bir Roman vatandaşı, komşusu ile tartışınca pompalı tüfekle ateş etti. Çıkan saçmalardan birisi 16 yaşındaki Beyza Koç'a isabet etti. Genç kız şans eseri hafif yaralı olarak kurtuldu.

Hastanede tedavi altına alınan Beyza Koç daha sonra taburcu edildi.Ancak mahallede Romanlar'ı istemediğini ifade eden mahalle sakinleri iftardan sonra toplandı. Roman vatandaşların oturdukları evi taşlayan, at arabalarını ve bir otomobili ateşe veren öfkeli mahalle sakinleri yatıştırılamadı.

Olayların büyümesi üzerine Emek Polis Merkezi ekiplerine takviye olarak Çevik Kuvvet ve zırhlı araçlar olay yerine sevk edildi. 10 civarında at arabası ile bir otomobil itfaiye tarafından söndürülürken, Romanların oturduğu evlerin yanındaki barakalar da vatandaşlarca yıkıldı.Romanların Kendisine silah çektiğini iddia eden mahalle sakini Burhan Koç," Benim yengeme silah çekmişler sonra bende onların evine gittim ve babası ile birlikte bana silah çektiler. Silahı ateşleyince saçmalar benim kızıma geldi " dedi.

Güneştepe Mahallesi'nde oturan Giresun, Samsun, Trabzon ve doğu kökenli vatandaşlar Romanları sürekli olay çıkardıkları gerekçesiyle bu mahallede istemediklerini ifade ettiler. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olaylar sonrası 20 civarında kişi gözaltına alındı.

Güneştepe Mahallesi'nin geceyi gergin geçirmesi nedeniyle çevik kuvvet sabaha kadar nöbet tuttu. Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan da olay yerine gelerek ekipleri yönlendirdi, mahalle temsilcileriyle görüşme yaparak vatandaşların eve dağılmalarını sağladı.

Polis ekipleri de araçlarından anons yaparak vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

11 yıl önce