|

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

Bursa'da bir tekstil fabrikasında çıkan yangına 20 itfaiye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri ve iş makineleriyle müdahale edildi. Yangının söndürülmesi için çevre illerden yardım istendi.

Aa
00:00 - 28/07/2014 lundi
Güncelleme: 14:14 - 28/07/2014 lundi
Yeni Şafak
Bursa'da tekstil fabrikasında yangın
Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Samanlı Mahallesi'nde bulunan, kumaş ağırlıklı üretim yapılan bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Trafo patlaması sesi duyduğu belirtilen işçilerin, çağırdığı itfaiye ekipleri gelene kadar müdahale ettiği yangın, kısa sürede büyüdü.

Ekipler kısa sürede olay yerine ulaşırken, 20 itfaiye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri ve iş makineleriyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın nedeniyle oluşan siyah dumanlar, şehrin birçok bölgesinden görülebiliyor.

Söndürme çalışmalarına İstanbul İtfaiyesi yangın söndürme uçağı "Alev Kartalı" da katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Merkez Osmangazi ilçesi Samanlı Mahallesi'nde kumaş ağırlıklı üretim yapılan tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınla ilgili Bursa itfaiyesinin yardım talebi üzerine harekete geçildi.

Bunun üzerine Alev Kartalı, kısa sürede olay yerine ulaşarak söndürme çalışmalarına başladı.

20 ekip çalışıyor

Yangını söndürme çalışmaları için çevre illerden de destek istendi.

Çalışmalara katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Patlamalar sırasında çeşitli parlamalar oluşabiliyor. 5 bin metrekare kapalı alandan bahsediyoruz. Yangının büyüme ihtimaline karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden helikopter istedik. İki helikopter havadan, biz de 20 ekiple bina içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Doğan, bu tür yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için zamana gerek duyulduğunu vurgulayarak, ''Bina içinde 15 ayrı noktaya müdahale ediyoruz. Sevindirici yanı can kaybının olmaması. Yangının çıkış nedeni ise 24 saat sonra ancak ortaya çıkar. Yarın bir kanaatimiz oluşur diye düşünüyorum'' ifadesini kullandı.

il y a 10 ans
default-profile-img