|

Çağlayan'da pazar günü dev miting

Saadet Partisi, İsrail katliamını protesto etmek için pazar günü Çağlayan'da dev bir miting düzenliyor. 60'ın üzerinde STK'nın destek vereceği mitinge 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

Oktay Mehmet
00:00 - 1/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:51 - 1/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Çağlayan'da pazar  günü dev miting
Çağlayan'da pazar günü dev miting

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının protesto edileceği dev bir miting düzenliyor. 4 Ocak Pazar günü saat 12.00'de Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek Filistin'e Destek Mitingi'ne 1 milyonun üzerinde katılım bekleniyor. Mitinge 60'ın üzerinde sivil toplum kuruluşu da destek verecek. SP İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, pazar günü bütün duyarlı vatandaşları Çağlayan Meydanı'na beklediklerini söyledi. SP'nin bu mitingin sadece organizasyonunu yaptığını belirten Karaduman, üzerinde parti logosu olmayan binlerce pankartı mitinge destek veren sivil toplum kuruluşlarına dağıttıklarını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, İsrail'in son 2 yıldır Gazze'yi açık bir hapishane haline getirdiğini ifade etti.


ELÇİMİZİ ÇEKELİM

Kurtulmuş, saldırıların sona erdirmek için Türkiye'nin uluslararası toplumu harekete geçirmesi gerektiğini söyledi: "Türkiye, bütün uluslararası kuruluşları harekete geçirerek, İsrail'i durduracak siyasi kararlığı ortaya koymalıdır. Bu zulüm durana kadar Türkiye, Suriye-İsrail arasındaki barış görüşmelerinden çekildiğini derhal ilan etmelidir. Büyükelçimiz Tel Aviv'den geri çekilmelidir. Parlamentoda bulunan İsrail-Türkiye dostluk grubuna üye olan milletvetkillerimiz istifa etmelidir. 170'e yakın milletvekili istifa etmiştir, ama bir o kadar daha milletvekili bu gruba halen üyedir. Hükümet, yardım kuruluşlarının Gazze'ye gönderilmesi konusunda gerekli kolaylığı sağlamalıdır."

15 yıl önce