|

Çanakkale Boğazı'nı deniz anaları istila etti

Marmara ve Ege'den Çanakkale Boğazı'na giren ve her biri yaklaşık 6-7 kilograma ulaşan yüzlerce tehlikeli mavi deniz anası, sahillere vurmaya başladı.

İha
00:00 - 13/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 13/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Çanakkale Boğazı'nı deniz anaları istila etti
Çanakkale Boğazı'nı deniz anaları istila etti

Çanakkale Boğazı'nda hemen hemen her sahil bölgesinde görülen mavi deniz anaları vatandaşları tedirgin ederken, plajlarda denize girenler de zor anlar yaşamaya başladı. Geçen ay görülen kahverengi deniz analarının ardından şimdi de yüzlerce mavi deniz anasının sahillere vurduğunu belirten vatandaşlar, bu deniz analarının diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi. Bu canlıları ellemeleri halinde ellerinin yandığını belirten vatandaşlar, insanlara zarar veren bu deniz analarına dokunulmamasını istedi.

Öte yandan Çanakkale'de özellikle Kilitbahir motorlarının yanaştığı bölge ile yat limanı ve sahil bölgesinde yoğun olarak görülen mavi deniz analarına dokunulmasının tehlikeli olacağını belirten yetkililer ise bu canlıyla temas edilmesi halinde toksit etkiye sebep olabildiğini ifade etti. Yetkililer, bu cins deniz analarına kesinlikle çıplak elle dokunulmaması gerektiğini, temas edilmesi halinde vücutta kızarıklık, yanık, tahriş ve kaşıntı olabildiğini, bu durumda da bedeni normal su yerine deniz suyuyla yıkayıp, amonyak ya da sirke ile temizledikten sonra en yakın sağlık birimine gidilmesi gerektiğini söyledi.

17 yıl önce