|

'Çarşı'da sular durulmadı

Cihan
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:28 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Çarşı'da sular durulmadı
'Çarşı'da sular durulmadı

Beşiktaş'ta öldürülen Çarşı grubunun önde gelen tribün liderlerinden Ferdi Aslan'ı anmak için toplanan kız kardeşleri ve bir grup taraftar ile polis arasında arbede yaşandı. Çarşı içindeki Kara Kartal heykeline siyah çelenk konulmasının ardından Kulübe yürümek isteyen grup içindeki Aslan'ın kız kardeşlerinden birisinin polis müdürüne hakareti sonrası başlayan olayda polis, Aslan'ın iki kardeşini emniyete götürdü.

Beşiktaş-Kayseri futbol takımları arasında oynanan maç sonrası iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak öldürülen Beşiktaş Çarşı grubunun liderlerinden Ferdi Aslan'ı anmak için kardeşleri Çilem, Çiğdem, Firuze ve Pelin Arslan ile bir grup taraftar dün akşam saatlerinde Beşiktaş Çarşı içindeki Kara Kartal heykeli önünde toplandı. Üzerlerine Ferdi Arslan'ın resmi ve "Ferdi kartal, sen ölmedin ki! " yazılı tişörtler giyen grup, bir süre heykel önünde oturdu. Oldukça üzgün oldukları ve ağladıkları gözlenen Arslan kardeşler, diğer arkadaşlarının gelmelerini bekledi. Toplanan grup bir süre sonra anıta "Ferdi Arslan" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Bu arada, anıt çevresinde önlem alan emniyet güçlerinin amiri kardeşleri yanına çağırarak, eylemlerine son vermelerini ve dağılmalarını istedi. Kardeşlerin ve diğer taraftarların yürümek istemesi üzerine tartışma çıktı. Bu sırada kardeşlerden birisinin polis müdürüne "Size ne lan" kimi alıyorsun lan! ben kardeşiyim, kimsin lan! " şeklinde bağırarak hakaret etmesi üzerine polis, kardeşleri gözaltına almak istedi. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olayda bir kafeterya önüne oturan kardeşlerden ikisi, bir süre sonra ekip otomobiline bindirilerek, polis merkezine götürüldü.

17 yıl önce