|

Cenazeler memleketlerine gönderildi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen ve içinde PKK'nın kurucularından olan Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadın PKK'lının cenazeleri için Diyarbakır'da yapılan törende barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu.

Ajanslar
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 21:02 - 16/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Cenazeler memleketlerine gönderildi
Cenazeler memleketlerine gönderildi

İstanbul'dan uçakla Diyarbakır Havaalanı'na getirilen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, özel bir hastanenin morguna kaldırılmıştı. Cenazeleri almak için sabah erken saatlerde hastane önünde kalabalık toplanmaya başladı. Cenazelerin Batıkent Meydanı'nda yapılacak tören alanına götürüleceği güzergahta geniş güvenlik önlemleri alınırken, belediye ekipleri de bölgede temizlik yaptı.

CENAZELER TÖREN ALANINA GETİRİLDİ

Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morgundan alınarak belediyeye ait cenaze araçlarına bindirildi. Cenaze araçları konvoy halinde Bağlar ilçesinden Batıkent Meydanı'na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri de olan kalabalık, hastane çıkışından tören alanının yapılacağı bölgeye kadar konvoyu yaya olarak takip etti. Batıkent Meydanı'nda yapılacak törenin ardından Sakine Cansız'ın cenazesinin Tunceli'ye, Fidan Doğan'ın cenazesinin Kahramanmaraş Elbistan'a ve Leyla Söylemez'in cenazesinin Mersin'e gönderileceği belirtildi.

SAĞDUYU ANONSU

Cenaze töreni için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis helikopteri, güzergah boyunca uçuş yaptı. Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından sahada görevli tüm polis ekiplerine sağduyu anonsu yapıldı. Yapılan anonslarda tüm polis ekipleri uyarılarak, provokasyonlara fırsat verilmemesi istendi. Anonsta, yürüyüş ve törene katılan çocuk, yaşlı, kadın ve milletvekillerine karşı daha duyarlı olunması istendi.Öte yandan, kentte, komşu il ve ilçelerde cenaze törenine katılacak esnaflar, iş yerlerini açmadı.

CENAZE TÖRENİ SONA ERDİ

Batıkent Meydanı'nda yapılan törenin ardından Sakine Cansız'ın cenazesi Tunceli'ye, Fidan Doğan'ın cenazesi Kahramanmaraş'a ve Leyla Söylemez'in cenazesi Mersin'e gönderilmek üzere araçlara konuldu. Öte yandan, tören alanında açılan 'Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz' yazılı pankart dikkat çekti.

OLAYSIZ BİTTİ

Diyarbakır'da düzenlenen törende gerginlik yaşanmazken, BDP'liler sık sık kalabalığa sağduyu çağrısında bulundu. Törene katılanlar beyaz şallar takarken, alanda beyaz güvercinler uçuruldu.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Batıkent Meydanı'nda düzenlenen törende sağduyu hakim oldu. BDP'liler sık sık kalabalığa sağduyu çağrısında bulundu. Tören yapılan konuşmaların ardından sona ererken, tören bitene kadar polis ve BDP'lilerin sağduyulu olması olayların yaşanmasını önledi. Törene katılanlar barışı simgeleyen beyaz şallar takarken, alanda barış simgesi olarak beyaz güvercinler uçuruldu.Tören bitene kadar sağduyunun hakim olduğu Diyarbakır'da cenazeler ambulanslara bindirilerek memleketlerine gönderildi.

PROVOKASYONA İZİN VERİLMEDİ

Paris'te öldürülen PKK'lılar için yapılan tören sırasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, AK Parti binası önünde güvenlik kordOnu oluşturarak, binaya ve polise yapılması muhtemel saldırıları engelledi.

11 yıl önce