|

Çeper'e kötü muamele yokmuş!

Yeni Şafak
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 13:22 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Çeper'e kötü muamele yokmuş!
Çeper'e kötü muamele yokmuş!

Engin Çeper'in gözaltında işkence altında öldüğüne ilişkin iddiaları araştıran polis, kötü muamele tespit edilmediğini açıkladı.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, 22-23 ekimde İstanbul'da temaslarda bulunacak.

Cezaevlerinde meydana gelen olayları incelemesine karar verilen, “Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyonu”, çalışmalarına yarın başlayacak.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım başkanlığındaki alt komisyon, 22-23 Ekim tarihleri arasında, İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile ayrı ayrı görüşecek. Bazı cezaevlerinde incelemelerde bulunacak olan alt komisyon, hazırlayacağı raporu üst komisyona sunacak.

Metris Cezaevinde yaşanan işkence olayı ve Engin Çeber'in yaşamını yitirmesinin komisyonlarını üzdüğünü ifade eden Yıldırım, “Bu konuda da bölgede araştırmalar yaparak eksik ve aksaklıkları tespit edeceğiz” dedi.

Alt komisyon; AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den oluşuyor.

Öte yandan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, son dönemde karakollarda ve cezaevlerinde yaşanan olayları çok yakından izlediklerini ve bu konuda komisyonun bazı kararlar alabileceğini belirtmişti.

Komisyonun geçen hafta yapılan toplantısında, karakollarla, cezaevlerini incelemek, çocuk istismarı ve kaçak göçmenlerle ilgili sorunları görüşmek üzere 4 alt komisyon kurulmuştu.

16 yıl önce