|

Çetenin istihbaratı kuaförden

Haber Merkezi
00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:12 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Çetenin istihbaratı kuaförden
Çetenin istihbaratı kuaförden


Ankara polisi daha önce iki kadının elleri ve ayakları bağlı vaziyette gasp edilmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmada ilginç bir detaya rastladı. 1,5 yıllık teknik takibin ardından gasp çetesini deşifre eden ekipler, şahısları dinlemeye aldı. Çetenin 4 elemanı Balgat'ta bir eve girerken gözaltına aldı. Ekipler, Ankara, Adana, Mersin ve Balıkesir'de yaptığı baskınlarda 16 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin, lüks semtlerdeki kuaförlerle bağlantı kurarak, zengin kadınları belirleyip takibe aldıkları ve silah zoruyla evlerine girdikleri öğrenildi.

ZENGİNDEN ALDIK, PİŞMAN DEĞİLİZ

2 yıl önce eşinden boşandığı ve daha sonra çeteyi yönlendirmeye başladığı belirtilen çete reisi Gülçin A.'nın, çete üyesi Ferhat S. İle sevgili oldukları ve sevgilisinden 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Çete üyeleri ifadelerinde 'Zenginlerden aldık, pişman değiliz" dedi. Gözaltına alınan 16 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 12 kişiden Gülçin A., sevgilisi Ferhat S. İle İsmail S., Yener K., Abdurrahim A. ve kendilerine istihbarat sağlayan kuaförler Ali K. İle Kadir B. tutuklandı.


Kafama silah dayadı

Yaşadıkları korku dolu anların etkisini üzerinden atamayan çalışanlar Şaban Semiz ve Nesrin Başkara polislere soyguncuların eşkalini verdi. 400 bin TL civarında altınlarının çalındığını anlatan Semiz, 'İki kişi içeri girdi. Kapüşonlu montları vardı. Bizi silah zoruyla yere yatırdılar. Biri tezgahın arkasına geçti ve 'doldurun' dedi. Silahı kafamıza dayadılar yarım dakika sürdü' dedi.



12 yıl önce