|

Cezaevinden Türk işi firar

Almanya'da kaçakcılıktan 7 yıla mahkum olan bir Türk, akıllara durgunluk veren bir yöntemle cezaevinden kaçtı. Karton kutuya gizlenen mahkum, kendisini kargoya vererek Almanya'nın en iyi korunan cezaevlerinden birinden firar etti.

Berlin
00:00 - 16/11/2008 Pazar
Güncelleme: 03:28 - 16/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
Cezaevinden Türk işi firar
Cezaevinden Türk işi firar

Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığından 7 yıl hapis cezasına çarptırılan bir Türk, Düsseldorf yakınlarındaki Willich kentinde bulunan hapishaneden postaya teslim edilen bir karton kutunun içinde kaçtı.

Adı açıklanmayan 42 yaşındaki mahkumun 150 santim boyunda ve 120 santim genişliğindeki bir karton kutunun içinde saklandığı belirtildi. Mahkumun, kargo arabasıyla hapishaneden çıktıktan sonra yolda araçtan atlayarak kaçtığı kaydedildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kargonun teslim edileceği adresi açıklamayan polis yetkilileri, mahkumun dışarıdaki arkadaşlarından yardım aldığını tahmin ediyor.

Halen Almanya'da olduğu öngörülen mahkumun ülke dışına kaçmadan yakalanabilmesi için ülke çapında bir arama başlatıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Willich hapishanesinin güvenlik şartları konusunda soruşturma başlattıklarını duyururken, hapishane yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda daha fazla güvenlik personeli verilmesi konusunda bakanlığa defalarca talepte bulunduklarını ancak olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi. Firarla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.


Helikoptersiz firar

Almanya'daki yöntem, en ilginç firar olarak kayıtlara geçti. Daha önce Hollanda'da müthiş Türk Halil Havar helikopterle cezaevinde kaçmıştı. Helikopterli firarlar daha sonra sık başvurulan yöntem olarak kayıtlara geçti. Cezaevi yönetimi şimdi karton firarının perde arkasını çözmeye çalışıyor.



15 yıl önce