|

CHP'li belediyenin Berkin Elvan'la işi bitti

CHP'li Şişli Belediyesi'nin Berkin Elvan'ın adını bir parktan kaldırması, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

.
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li belediyenin Berkin Elvan'la işi bitti
CHP'li belediyenin Berkin Elvan'la işi bitti

Gezi olayları sırasında yaralanan aylarca komada kalan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 11 Mart 2014'te hayatını kaybetti. Berkin'in ölümü sonrası Gezi olaylarındaki gibi bazı gruplar, sokakları savaş alanına çevirerek bir polisin şehit olmasına, bir gencin de kör kurşunla hayatını kaybetmesine, yine onlarca insanın yaralanmasına, birçok kamu malının da zarar görmesine neden oldu.

Elvan'ın ölümünün ardından Sıracevizler Parkı'nın adını Berkin Elvan olarak değiştiren CHP'li Şişli Belediyesi, Twitter'da paylaşılan bir fotoğrafla tepkilere neden oldu. Şişli Merkez Forumu'nun Twitter'dan retweetlediği ve tepki gösterdiği fotoğrafta Berkin Elvan isminin park tabelasından söküldüğü görülüyor. CHP'nin yerel seçimlerde kazandığı Şişli'de ilk icraatlarından biri, parkın adının yeniden eskisine döndürülmesi oldu.

Bu uygulama, sosyal medyada şaşkınlıkla ve tepkiye karşılandı:

"İstanbul Şişli Berkin Elvan Parkı'nın ismi, değiştirilerek yeniden Sıracevizler Parkı oldu... Bir parkın adına bu halkın bir çocuğunun adının verilmesinden neden rahatsız oldunuz?.. Şişli Belediyesi'nin ilk icraatı, zihniyetini göstermiştir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, adı artık Berkin Elvan Parkı'dır"

10 yıl önce