|

CHP'liler Belediye Meclisi'ni karıştırdı

CHP'li üye Çetin Soysal'ın uygulamaları sert şekilde eleştirmesi, Büyükşehir Meclisi'nde tansiyonu yükseltti. Küfürler havada uçuştu, kısa bir arbede yaşandı

İsmail Zelvi
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:40 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'liler Belediye Meclisi'ni karıştırdı
CHP'liler Belediye Meclisi'ni karıştırdı

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında CHP'li üyenin Başbakan Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözleri tansiyonu bir anda yükseltti. AK Parti'li ve CHP'li üyeler yumruk yumruğa gelirken küfürler savruldu, çıkan arbede güçlükle yatıştırıldı.

CHP'nin Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Çetin Soysal'ın, belediye uygulamalarını eleştirirken Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da hedef alması, meclisi karıştırdı. Soysal'ın konuşmasının ardından üyeler birbirine girdi. Soysal salondan çıkarılırken oturumu yöneten İdris Güllüce tansiyonu düşürdü.

BARDAĞI TAŞIRAN SÖZLER

Soysal, konuşmasında, İstanbul'da 45 dakikalık trafik tıkanıklığının faturasının 2 milyon dolar olduğunu savundu. Başkan Topbaş'ın "Ankara'da bitirdik, İstanbul'da da bitireceğiz" sözüyle partilerini hedef aldığını savunan Soysal, şunları söyledi:

"Hiç kimse İstanbul ile ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a bunları söyleme hakkına sahip değildir. Elbette İstanbul'la ilgili görüşlerimiz, eleştirilerimiz olacak. İstanbul eski belediye başkanı olan Sayın Başbakanla da tartışmaya açığız, ondan öncekilerle de ondan sonrakilerle de tartışmaya açığız."

Soysal, AK Partililerin yoğun tepkileriyle kürsüden ayrılırken de sert sözlerle konuşmayı sürdürdü.

17 yıl önce