|

Çiçek: Huzuru kaçırmaktan başka bir işe yaramaz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılara ilişkin, "İlk defa karşılaştığımız bir olay değil. Zaman zaman bu ve benzeri sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ben lanetliyorum. Bunlar Türkiye'nin huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramaz" dedi.

Aa
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:06 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Çiçek: Huzuru kaçırmaktan başka bir işe yaramaz
Çiçek: Huzuru kaçırmaktan başka bir işe yaramaz

Resmi ziyaret dolayısıyla Kosova'da bulunan Çiçek, AA muhabirinin saldırılara ilişkin sorusu üzerine, dünkü olayda bir kişinin dahi hayatını kaybetmediğini belirtti ve "Her şeyden evvel bunu lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

Çiçek, "Terörün maksadı, hedefi bellidir; Ülkede huzuru kaçırmak, devlete güveni sarsmak, kargaşa çıkarmak ve menfur emelleri uğruna toplumda kargaşa meydana getirmek noktasında zaman zaman bu türlü olaylar yaşanıyor ama devlet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bunların üstesinden gelir, gelecektir" diye konuştu.

Faillerin yakalanması noktasında yoğun bir çaba sarf edildiğini bildiğini dile getiren Çiçek, en kısa sürede failler de yakalandığında olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkacağını söyledi.

Vatandaşların bu konuda sükunet içerisinde olması, devlete güvenmesi ve kamu görevlilerine güvenmesinin esas olduğunu vurgulayan Çiçek, "İlk defa karşılaştığımız bir olay değil. Zaman zaman bu ve benzeri sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ben lanetliyorum. Bunlar Türkiye'nin huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramaz" dedi.


11 yıl önce