|

Çillioğlu'nun silahlarını sahte belgeyle aldıranlar sorgulandı

Bilirkişi raporuna göre dövüldükten sonra öldürüldüğü ortaya çıkan eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahları olaydan 3 yıl sonra sahte belgeyle aldıkları tespit edilen 6 kişi, şüpheli sıfatıyla özel yetkili savcıya ifade verdi.

Cihan
00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 10/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Çillioğlu'nun silahlarını sahte belgeyle aldıranla
Çillioğlu'nun silahlarını sahte belgeyle aldıranla

Lojmanında ölü bulunan Tunceli Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada, merhum albaya ait iki silahın 12 Aralık 1997'de alınarak 3 ay sonra geri verildiği ortaya çıkmıştı. Silahlar alınırken Albay Çillioğlu'nun ailesine gösterilen 'Jandarma Kriminal Daire Başkanı Kıdemli Albay Osman Dereli' imzalı belgenin de sahte olduğu tespit edilmişti.

Olayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, silahların usulsüz bir şekilde alınmasıyla ilgili 6 kişinin 'şüpheli' ifadesini sıfatıyla aldı. Silahların alınmasıyla alakalı şüpheli sıfatıyla ifade veren kişi sayısı 8'ü çıktı.

Daha önce de Gökhan Çillioğlu'nun yasa dışı dinlenmesiyle ilgili 1'i emekli 7'si muvazzaf asker, aralarında Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Y.'nın de bulunduğu 8 şüpheli tutuklanmıştı.

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında ölü bulunduktan sonra 'intihar etti' denilerek defnedilen Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun geçtiğimiz yıl müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. 17 yıl sonra mezarı açılan albayın yeniden yapılan otopsisinde saçlarında arsenik, kürek kemiklerinde kırık tespit edilmişti. Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili hazırlanan 62 sayfalık bilirkişi raporunda da olayın intihar değil, cinayet olduğu belirlenmiş, albayın öldürülmeden önce darp edildiği tespiti yapılmıştı.

Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

Olayla ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik tutuklama kararı bulunuyor. İki zanlı kırmızı bültenle aranıyor.

12 yıl önce