|

Cinayeti örtbas etmek istediler

Diyarbakır'da kayınbiraderi tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Zeynep T.'nin amcası 'Yolda gelirken balkondan düştüğünü söyleyerek işi örtbas etmeye çalıştılar' dedi

İha
00:00 - 6/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 6/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Cinayeti örtbas etmek istediler
Cinayeti örtbas etmek istediler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz günlerde kayınbiraderi tarafından darp edilerek öldürüldüğü ileri sürülen Zeynep T.'nin amcası Veysi Arık, 'Yolda gelirken balkondan düştüğünü söyleyerek işi örtbas etmeye çalıştılar. 1 saate yakın bu işi nasıl kapatırız diye düşünmüşler' dedi.Bismil'e bağlı Yağmurlu köyünde iki çocuk annesi 8.5 aylık hamile Zeynep T., iddiaya göre yemek hazırlamadığı gerekçesiyle kayınbiraderi K.T. tarafından darp edilerek öldürüldü. Kaldırıldığı Bismil Devlet Hastanesi'nde 'damdan düştüğü' iddia edilen Zeynep T.'nin bebeği hayata tutunurken, Zeynep T. ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen Zeynep T.'nin ailesi, Bismil ilçesindeki İhsaniye Camii'nde taziyeleri kabul etti. Burada gazetecilere bir açıklama yapan amca Veysi Arık, yeğenlerinin 8.5 aylık hamile olmasına rağmen kaynı tarafından vahşice öldürüldüğünü söyledi. Veysi Arık, 'Bu vahşet kapanmak üzereyken biz müdahil olduk ve ortaya çıkardık hamile kadının vahşice öldürüldüğünü. Darbelerle vurularak öldürülüyor. Kesinlikle bizim haberimiz, bilgimiz, ilgimiz, alakamız yok, bilmiyoruz. Kadın zulümle, yolda gelirken balkondan düştüğünü söyleyip bir an önce işi örtbas etmeyle geçiştiriyorlar. Evde de balkon diye bir şey yok. 1 saate yakın nasıl bu işi kapatırız düşüncesiyle. Köylüler baskıyla böyle bir şey olmadığını söylüyor. Doğadaki hayvanın bile hamileyken öldürülmesi, hiçbir insan bunu kabul etmiyor. Maalesef bizim bölgedeki insanlarımız bunu öldürüyor ve neticede nasıl kapatırım diye hesaplar içerisine giriliyor. Evdeki camda hep kan izleri dolu' dedi.

'BAŞI DUVARA ÇARPMADI, YALAN SÖYLÜYORLAR'

Zeynep T.'nin babası Yunus Arık ise, kızını vurup öldürdüklerini, katilin daha sonra hiçbir şey olmamış gibi evden çıktığını söyledi. Yunus Arık, 'Bu yapılanı Yahudiler de yapmaz. Yahudiler bile belki ondan daha iyidir. Masum, içine kapanık, orada kimsesi yok vuruyor öldürüyor. Kimse de orada yok ve evden çıkıp gidiyor. Bir saatte kız orada bekliyor. Vahşice onu öldürüyor. Ben Başbakana, Cumhurbaşkanına, Aile Bakanına sesleniyorum, onlardan yardım istiyorum. Bunun üstünde dursun, cezası neyse cezasını versinler. Şikayetçiyim. Bundan sonra böyle vahşice olaylar olmasın. Hamile kadına bu yapılır mı? Allah'a havale ediyoruz. Başı duvara çarpmadı, yalan söylüyorlar. Darbeden ölmüş. İftira etmiyoruz. Yetkililer bunun üzerinde durmasa mesuldürler. Üstünde dursunlar, durmasalar mesuldürler' diye konuştu.

K.T.'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenilirken, bebeğin ise Diyarbakır'da tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

10 yıl önce