|

Cinayetin aranan ismi yakalandı

'Hrant işini biz yapacaktık' dediği öne sürülen Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk, Erzurum'da yakalandı

Erzurum
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Cinayetin aranan ismi yakalandı
Cinayetin aranan ismi yakalandı

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde daha önce gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk, Erzurum'da tutuklandı. Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama emri çıkarılan Mustafa Öztürk'ün önceki gün Erzurum'da yakalandığı öğrenildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu öğrenilen Öztürk'ün hakkındaki yakalama emrinin vicahiye çevrilerek cezaevine konulduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Bir süre önce gözaltına alınan Mustafa Öztürk, 23 Mart 2007 tarihinde Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine çıkarılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulanan Öztürk, “adam öldürmeye yardım” ve “örgüte yardım ve yataklık” suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemece tekrar sorgulanan Öztürk serbest bırakılmıştı. Mustafa Öztürk'ün, Dink cinayetini organize ettiği öne sürülen polis muhbiri Erhan Tuncel'le Alperen Ocakları'nda tanıştığı belirtilmişti.

'BİZ YAPACAKTIK'

BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'ın oğlu Hakkı Bahadır Cihan önceki gün verdiği ifadede Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk'ün “Bu Hrant işini biz yapacaktık, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış” şeklindeki ifadeleri kendisine sorduğunu, Öztürk'ün ise “Ya dedik öyle bir şey ama öylesine” dediğini söylemişti. Cihan, polisteki ifadesinde “Karadeniz teşkilatından sorumlu Metin Gündoğdu Trabzon'da basın açıklaması yapmaya geldiği akşam bana 'Mustafa Öztürk'ün Ankara'da birilerine 'Bu Hrant işini biz yapacaktık, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış' demiş' dedi. Ben de okul kantininde Mustafa Öztürk'ü gördüm ve dışarıya çağırdım. 'Bu cinayetle alakan var mı?' diye sordum. O da bana, 'Yok' diye cevap verdi. Ben de ona, Ankara'daki sözlerini hatırlattım. Mustafa Öztürk, utanarak başını öne eğdi, 'Ya dedik öyle bir şey, ama öylesine söyledim. Tabii ki yok öyle bir şey' dedi. Ben de ağzını açarken dikkatli olması konusunda telkinde bulundum” demişti.


17 yıl önce