|

Çok şükür suçsuz olarak yatıyorum!

Çete kurmak ve adam yaralamaktan yargılanan eski polis memuru Güniz Akkuş mahkemede tahliye talebi reddedilince 'Çok şükür suçsuz yatıyorum. Allah, suçlu yatırmasın" dedi

Abdullah Deniz
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Çok şükür suçsuz olarak yatıyorum!
Çok şükür suçsuz olarak yatıyorum!

Eski polis memuru Güniz Akkuş'un da aralarında bulunduğu 9 sanığın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak","örgüte yardım etmek", "yağma", "yaralama" ve "tehdit"suçlamalarına ilişkin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki dünkü duruşmaya, tutuklu sanıklar Güniz Akkuş, avukat Muzaffer Tufan, Sinan Osman, Mustafa Kemal Yavuz, Orhan Soylu ve Orhan Kalpuz ile başka suçtan tutuklu Köpük Akçin katıldı. Diğer sanıkların gelmediği duruşmada, şikayetçiler Yılmaz Aydın ile Mehmet Koçarslan da hazır bulundu.

BEN NAMUSLU BİRİYİM

Duruşmada söz alan Güniz Akkuş, Sinan Osman'dan ayrılıp, şikayetçi Yılmaz Aydın ile birlikte olmadığı için başına bunların geldiğini savunarak, bu nedenle kendisiyle birlikte çok kişinin mağdur olduğunu öne sürdü. "Çok şükür suçsuz olarak yatıyorum. Allah suçlu yatırmasın" diyen Akkuş, avukatı Muzaffer Tufan'ın Mehmet Koçarslan'ı hiç aramadığını ileri sürdü. "Reina" adlı gece kulübüne her gittiğinde de parasını ödediğini belirten Akkuş, "Ben şerefi, namusu için yaşayan biriyim" dedi.

ÇIKINCA SENİ ÖLDÜRECEĞİM

Reina'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan, Güniz Akkuş ve avukat Muzaffer Tufan'dan şikayetçi olduğunu belirterek, 'Avukat hiçbir zaman bize ağır bir baskıda bulunmadı. Hep bir ağabey gibi yaklaştık. Bir defasında Güniz Akkuş'un derin devlet olduğunu, beni ve çocuklarımı öldürtebileceğini söylemişti' dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Orhan Kalpuz'un tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Sanıklardan Köpük Akçin, cezaevi aracına götürülürken davanın sanıklarından birine, "Seni öldüreceğim. Cezaevinden çıkınca seni öldüreceğim" diye bağırdı. Çevredekilerin birbirlerine, "kime diyor?" diye sormaları üzerine Akçin, "Bunu da bilmeyiverin" dedi.


17 yıl önce