|

Çözüme devam çağrısı

BDP heyeti ile görüşen Öcalan, diyaloğun devamına vurgu yaptı. Kandil'e de 17 sayfalık mektup gönderen Öcalan "yeni formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam etme" çağrısında bulundu.

Çetiner Çetin
00:00 - 16/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:14 - 15/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Çözüme devam çağrısı
Çözüme devam çağrısı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan İmralı adasında Abdullah Öcalan ile görüştü. 3,5 saat süren görüşmede KCK'nın geri çekilmeyi durdurduk açıklaması ve demokratik açılım paketinin konuşulduğu ifade edildi. Öcalan'ın Kandil'e ithafen 17 sayfadan oluşan bir mektup hazırladığı, bu mektubun da BDP heyetine MİT yetkilileri tarafından Salı günü teslim edileceği belirtildi.

ÖCALAN'IN YENİ FOTOĞRAFLARI BDP'DE

BDP'li Demirtaş ve Buldan'ın Öcalan'ın mektubunu en geç Çarşamba günü Kandile ulaştırması bekleniyor. Ayrıca Öcalan'ın BDP heyetiyle İmralı'da 9. kez gerçekleştirdiği görüşme esnasında çekilen 7 adet fotoğrafında BDP heyetinin Kandil'e gidişinde yanlarında götürecekleri öğrenildi. BDP'liler Ada dönüşünde Öcalan'ın gönderdiği mesajı kamuoyuyla paylaştı. "Diyalog sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Öcalan'ın açıklaması şöyle: "Öncelikle kamuoyuna sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla yani anlamlı bir müzakereye evrilterek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil'e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkânları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum.

ATEŞKES VURGUSU

Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz, sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz."


11 yıl önce