|

Cübbe terörü

Aykut Türel
00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:51 - 10/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Cübbe terörü
Cübbe terörü

Başörtülü avukatları hedef alan yasakçı zihniyet duruşma salonu dışına taştı. Ankara Barosu'nda düzenlenen cübbe giyme töreninde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın avukat eşi Zübeyde Kamalak'a başörtüsü engeli çıkarıldı.

BAŞÖRTÜLÜ CÜBBE GİYEMEZ

Zübeyde Kamalak, yanında çalışan avukat Ceren Turgut'un Ankara Barosu'ndaki cübbe giydirme törenine katıldı. Turgut, tören sırasında cübbesini giydirmesi için Kamalak'ı kürsüye çağırdı. Bu çağrı üzerine kürsüye çıkan Kamalak, yeni avukat Turgut'un isteğini yerine getirmek üzere kendi cübbesini giymek istedi. Bu sırada Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yasakçı müdahalesine maruz kaldı. Avukat Kamalak, cübbe giyme töreninde yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Geleneksel olarak avukatlık yemininden sonra anne babaları veya istedikleri bir kişi bu avukatlara cübbe giydirir. Feyzioğlu açış konuşmasında, isteyen gelip cübbe giydirebilir diye davette bulundu. Ceren Turgut da benden rica etti. Kürsüye çıktım. Avukat olduğum için cübbemi giymeye çalışırken Feyzioğlu engel oldu. Başörtülü birisinin kanunlara göre avukatlık cübbesi giydiremeyeceğini iddia etti. 'Siz cübbe giymeden, avukata cübbe giydirebilirsiniz' dedi.'

DEMOKRASİ AYIBI

Olaya tepki gösteren Kamalak, yeni özgürlükçü anayasa yapılmasının konuşulduğu bir zamanda hala böyle uygulamalara tevessül ediliyor olmasının üzücü bir durum olduğunu söyledi. Başörtüsü nedeniyle bu tavırlara muhatap olmamaları gerektiğini belirten Kamalak, "Kanal kanal gezip demokrasiden bahsediyorlar. Ama demokrasiye en büyük darbeyi kendileri vuruyorlar' diye konuştu.


12 yıl önce