|

Cübbeli davasında ifade skandalı

Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılanma sürecinde işlemlerin yavaşlatıldığı ortaya çıktı. Şikayetçi Faslı iki kadın 45 gün gözaltında tutulduktan sonra savcılık ifadesi bile alınmadan sınırdışı edildi. İki kadının ifadesinin Fas'ta alınması için yapılan itirazı kabul eden mahkeme ise, Adalet Bakanlığı'na resmi yazıyı kararından 21 gün sonra gönderdi

İstihbarat Servisi
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 00:11 - 4/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Cübbeli davasında ifade skandalı
Cübbeli davasında ifade skandalı

Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütüne yardım etmek, Faslı F. Zohra Hajjaj ve İmane Lemghari isimli kadınları kandırarak fuhuş amaçlı ülkeye getirmek, barındırmak ve insan ticareti yapmak iddiasıyla 1 yıldan fazla süredir Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Mahmut Ünlü Cuma günü 4. kez hakim karşısına çıkacak. İlginç suçlamalarla yüzyüze olan Ünlü'nün Avukatının mahkemeye sunduğu belgeler, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ünlü'nün yargılanma sürecinde işlemlerin yavaşlatıldığını ortaya koydu.

MAHKEMEDEN 1 GÜN ÖNCE SINIRDIŞI

Belgelere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde 45 gün gözetim altında tutulan F. Zohra Hajaj ve İmane Lemghari Ünlü'nün tutuklandığı ilk duruşmadan 1 gün önce sınırdışı edildi. Polisteki ifadeleri dava dosyasına konulan Faslı kadınlar Hajjaj ve Lemghari'nin mahkeme huzurunda da ifadeleri alınmadı. Mahkemeye avukatları aracılığıyla dilekçe sunan iki kadın, 45 gün boyunca uluslararası fuhuş çetesi elemanı muamelesi gördükleri için psikolojik baskı nedeniyle suçlamaları kabul ettiklerini anlattı.

KORKTUĞUMUZ İÇİN KABUL ETTİK

Yakınlarına "Bize sunulan ifadeyi korktuğumuz ve yorulduğumuz için kabul ettik" diyen kadınlar, ülkelerinde toplum içine çıkamamaktan çekindiklerini açıkladı. Yeni Şafak'ın ulaştığı kadınlar, 'Sınırdışı edilmeden mahkeme huzuruna çıkartılsaydık gerçekleri söyleyecektik' dediler. Ayrıca haklarında Türkiye'ye giriş yasağı olan kadınlar Türkiye'ye gelmeye korktuklarını, yaşadıkları zor günleri unutmaya çalıştıklarını da dile getirdi. Kadınlar sınırdışı edilme ve ifade alınma sürecinde kendilerine kötü muamele yapıldığını, Ahmet Mahmut Ünlü'yü suçlamadan da kurtulamayacaklarını anladıklarını anlattı.

Fas'a yazı bir türlü gönderilmedi

Ünlü, Faslı kadınların ifadelerine dayandırılarak Ekim 2011'de tutuklandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Nisan 2012 tarihinde F. Zohra Hajjaj ve İmane Lemghari'nin şikayet ve delillerinin tespiti için duruşma günü beklenmeksizin Fas adli makamlarına, Adalet Bakanlığı aracılığıyla yazı yazılmasına karar verdi. 21 Haziran 2012 tarihindeki ilk duruşmada ise Nisan 2012'de istenilen yazının cevabının gelmediği belirtilerek, duruşma ertelendi. Mahkeme, Ünlü'nün tutukluluğunu da devam ettirdi. Fakat daha sonra Ünlü'nün avukatları, davanın esasını etkileyecek olan bu yazışmaların yapılmadığını fark etti. Ancak mahkeme süreci yine yavaş işlemeye devam etti. Fas'a gönderilecek yazıyı itirazdan 21 gün sonra yazdı. Ünlü organize suç örgütünden yardım aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken, organize suç örgütünün lideri ve üyesi olduğu iddia edilenlerin tamamı tutuksuz yargılanıyor.


11 yıl önce