|

Cudi'de barış pedalı

Şırnak'ta 5 ülkeden 35 öğrenci barış ortamının devamı için Cudi Dağı'na bisikletli gezi turu düzenledi. Proje koordinatörü Ali Bilgin '30 yıldan beri kimse Cudi Dağı'na çıkıp pedal çeviremedi. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Dha
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:59 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cudi'de barış pedalı
Cudi'de barış pedalı

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında Şırnak'ta bulunan 5 ülkeden 35 öğrenci, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ve güven ile barış ortamının devamı için adı daha önce terör olaylarıyla anılan Cudi Dağı'na bisikletli gezi turu düzenledi. AB'nin desteklediği gençlik projesi kapsamında yaklaşık bir haftadan beri gezen, Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 öğrenci, çözüm sürecine dikkat çekmek için Cudi Dağı'na bisikletle gezi turu yaptı.

30 YILDIR KİMSE ÇIKMADI

Kurdele kesim törenine katılan öğrenciler de bu etkiniliğin başarı ile sonuçlanmasını isteyerek savaş ve çatışmaların sona ereip barış ve huzur ortamının tesis edilmesi temennisinde bulundu. Proje koordinatörü Ali Bilgin ise çatışmalarla geçen 30 yıl içerisinde kimsenin bisikletle Cudi Dağı eteklerine dahi gidemediğini söyledi. Ukranya'dan gelen üniversite öğrencisi Nataliia Maseehko da 'Biz gençlik için çözüm zamanı projesi için geldik. Biz burda bir hayali gerçekleştirdik. Şu anda bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum ve bu barış sürecine katkı sağladığı için de ayrıca çok mutluyum, herkese teşkkür ediyorum' dedi.


10 yıl önce