|

Cudi'de teröriste kıskaç

Kuzey Irak'ta PKK kamplarının bombalanmasının ardından dün Cudi Dağı'nda tespit edilen bir grup terörist, sabahın ilk ışıklarıyla hem karadan hem de havadan kıskaca alındı. Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar yine sınırı geçti.

Diyarbakır
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:04 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Cudi'de teröriste kıskaç
Cudi'de teröriste kıskaç

Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlere karşı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hem havadan hem de karadan operasyon başlatıldı. Operasyonlarda bölgeye tankların da sevkedilmesi dikkat çekerken, helikopterlerle Cudi'ye özel eğitimli komandolar indirildi. Dün sabah, bir grup teröristin Cudi Dağı'nda bulunduğu istihbaratı alınması üzerine bölgede hem karadan hem de havadan operasyon başlatıldı. Özel eğitimli komandolar karadan Cudi Dağı'nı abluka altına alırken, havadan da Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterleri keşif uçuşları yaptı.

KRİTİK NOKTALARA TANK

Şüpheli durumlarda ise helikopterlerden, teröristlerin barınabileceği mağaralara ateş etti. Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan da bölgedeki stratejik noktalara sevkiyat yapıldı. Tanklar, Cudi Dağı'nın eteklerine ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Kuzey sınırına nakledildi. Şırnak'daki Cizre ve Uludere yollarında ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Daha önce boş olan mevzilere askerler yerleştirildi. Bölgedeki bu askeri hareketliliğin, Cudi Dağı'ndaki operasyondan kaçıp bölgeye gelebilecek teröristlere karşı olduğu belirtildi.


F-16'lar yine sınırı geçti

Önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen terör gütü PKK'ya ait hedefleri vuran Türk F-16'lar dün sabah da havalanarak, Irak sınırını geçti. Sabah Diyarbakır Askeri Havaalanı'ndan havalanan F-16'lar uçuşlarının ardından emniyetli şekilde geri döndü. Genelkurmay Başkanlığı, uçuşlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, uçuşların önceki gün yapılan operasyonda terör örgütüne verilen zaiyatı tespiti için gerçekleştirildiği belirtildi.

16 yıl önce