|

Çukurca'da çatışma: 1 üsteğmen 1 vatandaş şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak köyü kırsalında güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada ilk bilgilere bir üsteğmen ve bir sivil vatandaş şehit oldu, 6 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Ajanslar
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 10:56 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Çukurca'da çatışma: 1 üsteğmen 1 vatandaş şehit
Çukurca'da çatışma: 1 üsteğmen 1 vatandaş şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi girişinde bulunan Kavuşak köyü yakınlarında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere bir üsteğmen şehit oldu, 6 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında henüz belirlemeyen bir sebeple iki sivil vatandaşın da yaralandığı öğrenildi. Evlerinin önünde vurularak yaralanan 2 kadından biri hayatını kaybetti.

Kazan Vadisi'nde yaklaşık 15 gün önce kara ve havadan bir operasyon başlatıldı. Güvenlik birimleri, bölgede bir PKK'lı tespit etti. Bu gelişme üzerine bölgeye özel birlik indirildi. Sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada bir üsteğmen hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı. Operasyon sırasında iki sivil yaralandı. Yaralı 2 sivil, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında evlerinin önünde vurulan Azize Çetin (40) ve Keziya Çetinkaya (42) isimli kadınlar, Çukurca Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Hakkari'ye getirildi. Durumu ağır olan Azize Çetin yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, Keziya Çetinkaya ise tedavi altına alındı.

Olayı duyan yüzlerce kişi Hakkari Devlet Hastanesi'ne akın ederken, polis ise çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Çatışma bölgesi Çukurca'dan dönen 4 helikopterden 3'ü Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na, biri ise Yeni Mahalle Fatih Kışlası'na iniş yaptı. Helikopterin iniş yapmasıyla birlikte piste ambulanslar sevk edildi. Bölgedeki sıcak çatışma devam ediyor.



11 yıl önce