|

Cumhuriyet müdahil oldu

00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 02:30 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Cumhuriyet müdahil oldu
Cumhuriyet müdahil oldu

Duruşmada Cumhuriyet gazetesinin avukatı Bülent Utku, gazetenin bazı sanıklarca 3 kez bombalandığı bilgisinin iddianamede yer aldığını belirterek bu saldırılardan zarar gördüklerini için davaya müdahil olmak istediklerini söyledi. Mahkeme Başkanı müdahillik talepleriyle ilgili olarak savcıya mütalaasını sordu. Savcı itiraz etmeyince hakim Cumhuriyet'in müdahilliğinin kabulüne karar verdi.

DTP'DEN MÜDAHİL OLMA DİLEKÇESİ

Hukukçular Derneği adına söz alan Başkan Yardımcısı Reşat Petek de suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle müdahillik talebinde bulundu. DTP'li Ahmet Türk, Sebahat Tuncel ve Akın Birdal ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir adına müdahillik dilekçesi veren avukat Siracettin Irmak, iddianamede müvekkillerine yönelik suikast hazırlığından söz edildiğini söyledi.

FAİLİ MEÇHULLER İÇİN TALEP

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi de davaya müdahil olma talebinde bulundu. Avukat Ali Koç da, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı adına müdahillik talebinde bulundu. Koç, iddianameye göre bazı sanıkların, müvekkiliyle ilgili kişisel verileri kaydettiğini hatırlattı. Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu öldürülen Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Vedat Aydın'ın eşi Şükran Aydın, Mehmet Sincar'ın eşi Cihan Sincar ve Savaş Buldan'ın eşi Pervin Buldan adına müdahil olmak istediğini bildirdi. Savcı taleplerin incelenmesine karar verdi.

İLHAN SELÇUK GELMEDİ

Tutuksuz sanıklardan Ali Yiğit, Asuman Özdemir ve Hayrullah Mahmut Öztürk'un duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan Sedat Peker, Ferit İlsever, Emin Caner Yiğit, İlhan Selçuk, Fuat Turgut ve Gökhan Sipahioğlu ve Asım Demir duruşmaya gelmedi. Selçuk ve İlsever sağlık sorunlarını neden olarak gösterdi.



16 yıl önce