|

Dağdakiyle kucaklaşıp Meclis'e gelmesinler

Şemdinli-Zorgeçit kırsalında şehit düşen 5 Mehmetçiğin acısı 5 ocağa ateş düşürdü. Şehit İbrahim Yıldız'ın babası Halil Yıldız, "Önce Meclis'i temizlesinler. Dağdaki ile kucaklaşıp sonra Meclis'e gelmesinler" derken, şehit Soner Özdemir'in annesi Ayşe Özdemir de "Ağlamayacağım, onları güldürmeyeceğim" diye konuştu

Yozgat
00:00 - 24/08/2012 Cuma
Güncelleme: 01:19 - 24/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
Dağdakiyle kucaklaşıp Meclis'e gelmesinler
Dağdakiyle kucaklaşıp Meclis'e gelmesinler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında, cani teröristler tarafından yola döşenen 4 patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlama sonrası çıkan çatışmada 4 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Dün yapılan açıklamada ise aynı operasyonda şehit sayısının 5'e çıktığı, yaralı sayısının ise 7 olduğu ifade edildi. Zorgeçit'te şehit olan Astsubay Hüseyin Çetin, Uzman Çavuş Soner Özdemir, Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin, Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız ve Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın acı haberleri ise memleketlerine tez ulaştı.

ŞEHİT BABASI BDP'YE TEPKİLİ

Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız'ın babası Halil Yıldız, oğlunun şehitlik haberini Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki evinde aldı. "Ağlamayacağım" diyen baba Yıldız, teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerine tepki gösterdi. "Önce Meclis'in içini temizlesinler. Dağdaki ile kucaklaşıp ondan sonra Meclis'e gelmesinler" diyen Yıldız, oğluyla en son Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü dile getirdi. Bir oğlunun daha olduğunu, şehit olması için onu da askere göndereceğini belirten Yıldız, "Abisinin intikamını alacak" diye konuştu.

YAKINDA DÜĞÜN YAPACAKTI

Şehitlerden Balıkesirli Uzman Çavuş İsmail Zengin'in (26) ise iki ay önce nişanlandığı ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Acı haberi alan şehidin babası Rıfat ile annesi Aynur Zengin'in ağıtları yürekleri dağladı. Zengin'in nişanlısı da şehidin fotoğrafını elini alarak gözyaşı döktü.

DOĞMAMIŞ YAVRU YETİM KALDI

Çanakkale'nin şehidi Astsubay Hüseyin Çetin'in (26) eşinin ise 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. Acı haberi alan şehit babası Recep ile annesi Necmiye Çetin fenalık geçirdi. Çetin'in cenazesi Lapseki'de cuma namazı sonrası düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın şehitlik haberi ise İskenderun'daki babaevine ateş düşürdü. Baba Raşit, anne Perihan Suay ve ilk çocuğuna 3 aylık hamile olan şehidin eşi Berivan Suay, fenalık geçirdi.



12 yıl önce