|

Dağlıca komutanı görevden alındı

Teröristlerin baskın düzenleyerek 12 askeri şehit ettiği, 8 askeri kaçırdığı Dağlıca Taburu'nun komutanı Kurmay Yarbay Onur Dirik, görevinden alındı.

Ankara
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 01:10 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Dağlıca komutanı görevden alındı
Dağlıca komutanı görevden alındı

Kamuoyunda büyük infiale neden olan 12 askerin şehit edildiği, 16'sının yaralandığı, Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Taburu'na teröristlerin düzenlediği saldırıdan sonra hakkında görev ihmali suçlamasıyla idari tahkikat başlatılan tabur komutanı Kurmay Yarbay Onur Dirik, görevinden alındı. Dirik, önceki gün Afyonkarahisar'da konuşlu İkmal Komutanlığı'nın Lojistik Şube Müdürlüğü'nde pasif bir göreve atandı.

YOUTUBE'DA SES KAYDI

Dağlıca saldırısı sırasında ihmali olduğu iddiaları ortaya atılan Dirik, son olarak geçen hafta Youtube'a düşen bir ses kaydı ile gündeme geldi. Dirik'e ait olduğu öne sürülen küfürlü ses kaydında "Bizim bu olaydaki dehşet hatamızı söyleyeyim mi size? Benim kesinlikle tabur komutanlığından alınmam lazımdı, bu hata üzerine. Ne, biliyor musun? O Ramazan Yüce'nin o telsizin başına konulması. Eğer bu konudaki suçluyu bulma konusunda detaylı bir soruşturma yapılsaydı ben belki kurtarırdım paçayı' ifadeleri yeralıyor"

ZAAFİYET İDDİASI

Baskın sonrası Dirik hakkında olay günü taburda olmadığı, baskın olacağı bilgisinin önceden haber ve-rilmesine rağmen önlem almadığı, erlerin el bombası olmadan 10 günlük nöbete gönderdiği idida edilmişti. Dirik'in olaydan üç gün önce bölgede PKK faaliyetleri tespit edilip mevzide görevli Çağdaş Üsteğmen'in helikopter talebini geri çevirdiği ileri sürülmüştü. Baskının olduğu gün bölükte, bölük komutanın olmadığı da Dirik 'başka operasyon için dinleniyordu' diyerek itiraf etmişti. Bu iddiaların Dirik hakkında başlatılan idari tahkikat dosyasına girdiği ileri sürüldü.


Saldırıdan 10 hafta sonra taburda eğlence

Dirik'in baskından 10 hafta sonra Dağlıca Taburu'unda askerlerle yılbaşı eğlencesi düzenlediği ortaya çıkmıştı. Youtube'da yayınlanan görüntülerde Dirik ve diğer komutanlar askeri yasak olmasına rağmen içki içerken görülüyor. Görüntülerden komutanların sarhoş oldukları açıkça anlaşılıyor.




16 yıl önce