|

'Darbeci Baro' yine sinirlendi 'Anlarsın ya..!'

Beyoğlu'nda cüppelerini giyerek yürüyüş yapan İstanbul Barosu avukatlarının eylemine 'Genç Siviller' yine damgasını vurdu. 2009'da Marmara Oteli'ne astıkları 'Darbeci baro Taksim'e hoş geldin' yazılı pankartı hatırlatan 'Genç Siviller', bu sefer 'Anlarsın ya baro!' yazılı pankart astı; avukatlar buna yine çok bozuldu

Abdullah Yıldırım
00:00 - 23/03/2011 mercredi
Güncelleme: 02:32 - 23/03/2011 mercredi
Yeni Şafak
'Darbeci Baro' yine sinirlendi 'Anlarsın ya..!'
'Darbeci Baro' yine sinirlendi 'Anlarsın ya..!'

Tünel'deki İstanbul Barosu önünde dün toplanan yaklaşık 1000 avukat, cüppelerini giyerek eylem yaptı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın öncülüğünde 'Demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler için artık yeter' yazılı pankart açan avukatlar, İstiklal Caddesi'nde yürümeye başladı. Avukatlara, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri de destek verdi. Avukatlar, yürüyüş boyunca, 'Bağımsız yargı bağımsız Türkiye', 'Yargıya uzanan eller kırılsın', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' şeklinde sloganlar attı.

BAROYA PANKARTLI MESAJ

Bir otele çıkan Genç Siviller üyesi 3 kişi ise üzerinde 'Anlarsın ya baro!' yazılı pankart astı. Manzarayı görerek 2009 yılının kasım ayındaki 'Darbeci baro Taksim'e hoş geldin' pankartını hatırlayan avukatlar, eylemcilere tepki gösterdi. Pankart, eyleme destek veren TGB üyeleri tarafından indirildi. Geniş güvenlik önlemi alan polis, TGB üyelerini serbest bırakırken, avukatların ayrılmasının ardından 2'si kadın 3 Genç Siviller üyesini gözaltına aldı.


Gösteride korsan cüppeliler

Taksim Meydanı'na gelen avukatlar adına açıklama yapan Ümit Kocasakal, özel yetkili mahkemelerin ve özel yargılama usullerinin kaldırılmasını istedi. "İfade ve basın özgürlüğü üzerindeki her türlü yasak ve baskıya derhal son verilmelidir" diyen Kocasakal, daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Öte yandan avukat olmayanların da bulunduğu eyleme katılanlara baro tarafından avukatlık cüppesi dağıtılması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Dağıtım sırasında kimliklerini bırakıp cüppelerini almak için sıraya girenlerin, Taksim Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekti.


Fenomen olmuştu

18 Kasım 2009'da İstanbul Barosu avukatları tarafından düzenlenen 'Yargıya Sahip Çık' yürüyüşü, çok konuşulacak bir eylemle protesto edilmişti. 'Genç Siviller' isimli grubun üyeleri Marmara Oteli'nin Taksim Meydanı'na bakan odalarından birine çıkarak 'Darbeci Baro, Taksim'e Hoşgeldin' yazılı pankartı pencereden sarkıtmış, Ergenekon davasına karşı olmasıyla bilinen İstanbul Barosu'nun avukatları da pankarta sert tepki göstermişti.



il y a 13 ans