|

Datça'yı Yunanistan diye yutturdular

İha
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 21:39 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Datça'yı Yunanistan diye yutturdular
Datça'yı Yunanistan diye yutturdular

Yasa dışı yollardan Yunanistan''a gidebilmek için İstanbul''dan organizatörlerin yardımıyla yola çıkan 18 kaçak göçmen, Datça''da bir dere kenarında terk edildi.

Edinilen bilgiye göre; yasa dışı yollardan Yunanistan''a gitmek üzere para karşılığında bir organizatörle anlaşan 5''i Filistin, 2''si Burma ve 11''i de Afganistan uyruklu 18 kaçak göçmen, üç ayrı araçla İstanbul''dan yola çıktı. Yunanistan''a götürülme vaadiyle umuda yolculuğu çıkan kaçaklar, Datça''ya bağlı Emecik köyü Cavır Deresi mevkisinde kaderlerine terk edildi.

Kaçakları İstanbul''dan yola çıktıklarında itibaren takip eden jandarma ekipleri, insan tacirlerini Marmaris''e doğru gitmeye çalışırken yakalamak için operasyonun düğmesine bastı. Bir organizatörün yakalandığı operasyonda araçlarını terk eden iki şüpheli gece karanlığından faydalanarak izini kaybettirdi.

Araçlarda yapılan aramada çok sayıda can yeleği, plastik kürekler, çeşitli gıda ve giysiler ele geçirildi. Yakalanan organizatör ve kaçaklar Datça İlçe Jandarma Komutanlığına getirilerek sorguya alındı. Olayla ilgili soruşturma ve kaçan iki organizatörün aranmasına devam ediliyor.

11 yıl önce