|

Davutoğlu'ndan İKÖ'ye Somali için acil çağrı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam Konferansı Örgütü'nü (İKÖ) Afrika'daki açlık nedeniyle acil toplantıya çağırdı. Davutoğlu, "Cidde ya da İstanbul'da toplanacağız. İslam Konferansı'nın acilen devreye girmesini istiyoruz" dedi

Ankara
00:00 - 6/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 6/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Davutoğlu'ndan İKÖ'ye Somali için acil çağrı
Davutoğlu'ndan İKÖ'ye Somali için acil çağrı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Afrika'daki açlık dolayısıyla İslam Konferansı Örgütü'nü (İslam İşbirliği Teşkilatı) acil toplantıya çağırdı. Davutoğlu, cuma namazını kıldığı Balgat'taki Barbaros Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Afrika gezisi için hazırlıkları sürdürdüklerini, Etiyopya ve Güney Afrika'ya planlanmış bir ziyaretleri olduğunu, bu ziyarete Kenya ve bazı ülkelerin eklenebileceğini ifade etti. Davutoğlu, ayın 20'si civarında geziyi yapacaklarını kaydetti. Davutoğlu, " İKÖ Genel Sekreteri Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüm. Türkiye olarak İKÖ'yü acil toplantıya çağırdık, Afrika'daki açlık dolayısıyla. özellikle yürütme kurulu çerçevesinde, ya İstanbul'da ya Cidde'de toplanılacak. İKÖ'nün acilen devreye girmesini istiyoruz. Diyanet, TİKA, Kızılay ve diğer kurumlarımızla çalışmalarımız zaten sürüyor. Sağlık ile ilgili faliyetler için Sağlık Bakanımız ile de görüşme gerçekleştirdik. İnşallah bütün bunları gözeterek, Afrika'daki kardeşlerimizin Ramazan'daki ihtiyaçlarını karşılamaya çaba gösteririz" dedi.

SİLAH YÜKLÜ KAMYON

Öte yandan Davutoğlu İran'dan Suriye'ye giden silah yüklü bir kamyonun Türkiye'de durdurulduğu iddialarının doğru olup olmadığının sorulması üzerine, "Böyle bir bilgi bizde de var ve gerekli tahkikat yapılıyor. Hukuki çerçevede konu araştırılıyor" diye konuştu. Davutoğlu ayrıca petrol arama faaliyeti sürdüren Güney Kıbrıs Rum yönetimini uyrarak, “Eğer daha ileri adımlar olursa bu konuda gerekli tepkiyi gösteririz” dedi.



13 yıl önce