|

Davutoğlu'ndan kaçırılan turnikere geçmiş olsun telefonu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da yaklaşık 2 yıl önce Taliban mensuplarınca kaçırılan ve MİT'in girişimleriyle kurtarılan tekniker Sertaç Dikilitaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Aa
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 19:20 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Davutoğlu'ndan kaçırılan turnikere geçmiş olsun te
Davutoğlu'ndan kaçırılan turnikere geçmiş olsun te

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde bulunan Dikilitaş'la telefonla görüşen Davutoğlu, Büyükelçi Basat Öztürk'e de ''iyi misafir edin en kısa zamanda ilk uçakla ailesine kavuşturun'' talimatını verdi. 

Davutoğlu, Dikilitaş'a ''En kısa zamanda Türkiye'ye geleceksin. Geçmiş olsun, Allah bir daha ailenden ve vatanından ayırmasın. Hepimiz çok mutlu olduk'' dedi. 

Davutoğlu, Dikilitaş'la görüştükten sonra yaptığı açıklamada, ''Sertaç Dikilitaş, takriben 2 yıl 2 ay oldu, Afganistan'da kaçırılmıştı. Aylardır takip ediyorduk. Bu günlerde haber bekliyorduk. Biraz önce Sultan Camii'nin içindeyken mübarek mekanda haberini aldık. Büyükelçimiz haberdar etti. Hamdolsun kurtarıldı. İnşallah ilk uçakla da annesinin yanına, Adana'ya gelecek. Annesiyle de görüştürdük. Sağlık ve sıhhatle kurtarıldı'' şeklinde konuştu


11 yıl önce