|

Defne sabunundan 21 çeşit ürün

Cihan
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 11:44 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Defne sabunundan 21 çeşit ürün
Defne sabunundan 21 çeşit ürün

Antakya'da, Defne Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten İbrahim Kilisli, defne sabunundan 21 çeşit oluşturarak halkın beğenisine sundu.

Antakya'da Silahlı Kuvvetler Caddesi'nde yapılan açılışta konuşan Kilisli, defne sabununu marka haline getirdiklerini belirterek, amaçlarının tüm dünyaya defne sabununu tanıtmak olduğunu söyledi.

Driki Markası altında 21 çeşidi piyasaya sürdüklerini belirten İbrahim Kilisli, Defne sabununun çok sayıda faydası olduğunu ve bunu Defne Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile belirlediklerini vurguladı.

Yerel değerleri en iyi bir şekilde değerlendirmek için 1991 yılından itibaren yoğun çalışma temposu içine girdiklerini söyleyen Kilisli, bu özverili çalışmalarına Anadolu Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan Türkiye Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi'nin, Marmara Araştırma Merkezi'nin TÜBİTAK'ın, MKÜ'nün, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin destek verdiğini ifade etti.

İnsan sağlığına faydaları tescillenmiş ürünlerin patentini almak için resmi başvuruları yaptıklarını belirten Kilisli, bu sayede hem ülke geneline hem de dünya geneline açılmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tıbbi bitkilerin 50 bin yıl öncesinden insanoğlunun ilgisini çekmeyi başardığını ve kullanılmaya başlandığını, faydalı olanların korunduğunu, bunlardan birinin de defne olduğunu söyleyen Kilisli, defnenin günümüze kadar gelişinde, eczacılık alanında, hastalıklardan korunmada, kozmetik alanında sıkça kullanıldığını belirtti.

Defne bitkisinin her yönüyle mucizevi bir bitki olduğuna dikkat çeken Kilisli, "Defne hakikaten mucizevî bir bitkidir. Sağlıklıysanız kozmetik ürün olarak kullanabiliyorsunuz. Sağlığınız bozulmuş ise ilaç olarak alabiliyorsunuz. Sihirli bir değişim sağlayan maddeler içeriyor" dedi.

Kilisli, organik şampuanları-sabunları, güzellik ve bakım macunları-losyonları, kırışık giderici kremleri, gençlik iksirleri ve birçok hastalığa iyi gelebilecek formülleri DRİKİ, HARBİO, LAURA LİNS, ANTAKİ, ANTİK-A markaları adı altında piyasaya sürdüklerini ifade etti.

15 yıl önce