|

Demirden korkan trene binmez

Meclis Başkanvekili Meral Akşener, aracına yönelik silahlı saldırıyı doğruladı. Akşener, 'Kendi açımdan şunu söyleyebilirim; demirden korkan trene binmez' diye konuştu

Ankara
00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:38 - 10/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Demirden korkan  trene binmez
Demirden korkan trene binmez

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, aracına yönelik silahlı saldırının doğru olduğunu belirterek, "Demirden korkan trene binmez" dedi. Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere partiye gelişi sırasında, aracına yönelik silahlı saldırı iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, "Olay doğru ama bilmiyorum, nedir ne değildir, herhangi bir bilgim yok. Hem emniyet hem diğer kurumlarımız ilgileniyor. Ben onlara güveniyorum" diye konuştu. "Siz bunu kendinize uyarı olarak mı algıladınız" sorusunu da Akşener, "Kendi açımdan şunu söyleyebilirim demirden korkan trene binmez" sözleriyle cevapladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Meclis Başkanvekili Meral Akşener'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Akşener ile 45 dakika görüşen Çiçek, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Bu arada çok sayıda milletvekili Akşener'i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

O ELLERİ KIRARIZ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, saldırıyı kınayarak, "Akşener yalnız değildir. Akşener'e uzanan elleri kırarız" ifadelerini kullandı. Akşener'e geçmiş olsun dileğinde bulunan, 'kardeşim' diye söz ettiği Akşener'in tüyüne bile zarar gelmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Şandır, "Onun nezdinden birilerine mesaj vermek isteyenler varsa, yiğitçe ortaya çıksınlar, mesajlarını ortaya koysunlar. Akşener'e uzanan elleri kırarız. Bu menfur saldırıyla kimler, ne mesaj vermek istiyorlarsa, MHP olarak onu aldık, misliyle karşılık veririz. Bu TBMM'ye, Türk milliyetçilerine yapılan bir saldırıdır" diye konuştu. Öte yandan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Akşener'e geçmişte İçişleri Bakanlığı, şimdi de TBMM Başkanvekili görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, bu nedenle dikkate alınması gerektiğini söyledi. Halkı ve Meclis'i temsil eden Akşener'in aracına yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

KURŞUN SERVİSTE FARKEDİLDİ

Öte yandan saldırının İstanbul'da değil, aracın götürüldüğü Ankara'daki serviste farkedildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre sabah evinden çıkışta makam arabanın camının delik olduğunu farkeden Akşener'in koruması, hasarın sigorta şirketi tarafından karşılanması için tutanak tuttu. Ancak camdaki delik küçük olduğu için Ankara'ya bu halde seyahat edildi. Gerçek burada ortaya çıktı. Tamir için götürülen serviste aracın sağ arka tarafında hoparlöre saplanmış mermi çekirdeği bulundu. Çekirdek çıkarılarak balistik rapor için stanbul Emniyeti'ne gönderildi.

12 yıl önce