|

Demokratik anayasaya Sezer de karşı çıktı

10. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili yakın çevresine, “Hukuk ayaklar altına alınıyor” dediği belirtildi.

00:00 - 1/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 11:33 - 1/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Demokratik anayasaya Sezer de karşı çıktı
Demokratik anayasaya Sezer de karşı çıktı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili yakın çevresine, “Hukuk ayaklar altına alınıyor” dediği belirtildi.


Star Ana Haber Bülteni'nde dün akşam yayınlanan habere göre, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı da yapan Sezer, yakın çevresine Anayasa paketiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Sezer, yakın çevresine, “Hukuken söylenecek hiçbir şey yok. Hukuk ayaklar altına alınıyor” değerlendirmesini yaptı.


Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Sezer, “Bu değişiklik hayata geçerse tamamen ortadan kalkacak. Güçler ayrılığı güçler birliği haline gelecek” yorumunu yaptı. 1960 öncesi parlamentoda Tahkikat Komisyonu'nun oluşturulduğunu hatırlatan Sezer, “O zaman yasama, yargıyı da eline almıştı. Bu defa yasama değil ama yürütme organı, yargıyı ele alıyor” dedi. Sezer, Anayasa teklifiyle ilgili “Referandumda 'evet' çıkarsa iptal kararı çıkmasını beklemek mümkündür. Çünkü yapılan düzenlemeler hukuk devleti ilkesine ve yargı bağımzılığına açıkça aykırı. Türkiye'de demokratik devlet ilkesi de kalmadı. Çünkü biz halk olarak ikinci seçmeniz. Biz genel başkanların belirlediği isimleri seçiyoruz” dedi.


14 yıl önce