|

Deprem Araştırma Komisyonu kuruluyor

Cihan
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Deprem Araştırma Komisyonu kuruluyor
Deprem Araştırma Komisyonu kuruluyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Deprem Araştırma Komisyonu kurulacak. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 9'uncu yıl dönümüne sayılı günler kala TBMM'de Deprem Araştırma Komisyonu kurulması ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin, "Deprem Komisyonu'nun amacı insan kaybını azaltmak değil önlemek." dedi.



AK Parti il başkanlığının toplantısına katılmak için Yalova'da bulunan AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 9'uncu yılında TBMM'de Deprem Araştırma Komisyonu kurulacağını söyledi.Yalova Milletvekili Evcin, "Depremle ilgili hazırlıklar yapılırken geçmişte yapılanları irdeleyerek bugüne kadar yapılanları nasıl daha ileriye götürebilirizin formülü aranacak. Komisyon olarak temel amaç insan kaybının azaltılması değil önlenmesi olacak. Ben imar affına karşıyım ancak halen depremin vurduğu bölgelerde hafif ve orta hasarlı binalarda oturmak zorunda olan insanlar var. Vatandaşlarımızın bu binalardan kurtarılması ve hasarlı binaların rehabilitasyonu adına bir imar barışına yönelikte çalışmalar yapılacak." dedi.






17 Ağustos Marmara ve Düzce depremleri sonrasında bir çok belediyenin trilyonlarca lira tutarında deprem tazminatına çarptırıldığını dile getiren Evcin, "Meclis Deprem Araştırma Komisyonu, belediyelerin deprem tazminatları konusunda da belediyelere yardımcı olmaya çalışacak. Bir çok belediye şu anda bu tazminatları ödeyebilecek durumda değil. Yalova Belediyesi 12 trilyon liralık deprem tazminatı için banka kredisi çekti. Ancak bunu yapamayan belediyelerde var. Komisyon olarak bu belediyelere destek sağlanması da gündemde olacak." şeklinde konuştu.

16 yıl önce