|

Depremi unutma, unutturma

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Kriz Merkezi Yönergesi çıkararak deprem ve diğer afetlere karşı nasıl hareket edileceğini planladıklarını bildirdi.

Aa
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:38 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Depremi unutma, unutturma
Depremi unutma, unutturma

Prof. Dr. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinin Bolu'yu derinden etkilediğini belirtti. Kriz Merkezi Yönergesi çıkararak, deprem ve diğer afetlere karşı nasıl hareket edileceğini planladıklarını ifade eden Kılıç, "Depreme, diğer insan ve doğa kaynaklı afetlere hazırlıklı olmak amacıyla belki de ilk defa üniversite olarak valilik ve belediyenin iş birliğiyle tatbikatlar yaptık. Acil durumlar için kriz merkezi yönergesi çıkardık" dedi. Yönergede her kişinin ve birimin görevinin belirlendiğini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Yönergeye göre her birim, fakülte bazında hücrelere bölünüyor. Bütün birimlere yazı gönderdik. Her birimde kimin ne görev alacağı belli. Üniversite genelinde genel sekreterlik ve diğer birimlerin görevleri belli, dışarıdan yardım geldiği zaman bunun nasıl kullanılacağı belli. Yönerge çerçevesinde hazırlıklarımızı yapacağız. Yönerge ile krizi yaratan olayın önlenmesi, ortadan kaldırılması veya milli menfaatler doğrultusunda sona erdirilmesi için gereken hazırlık ve faaliyetlerin yönlendirilmesi amaçlanıyor. Üniversite senatosunda onaylanan yönergede, tabiat ve insan kaynaklı afetler, yasa dışı toplantı, gösteri yürüyüşü ve şiddet olayları, savaş ve seferberlik hallerinde alınacak önlemler sıralanıyor. Yönergeyle "Hücre Kriz Merkezleri" oluşturuluyor. Bu merkezlerin, ayrı binası bulunan üniversiteye bağlı yükseköğretim kurumları ile ilgili birimlerde oluşturulması öngörülüyor."

17 yıl önce