|

Deri işçilerinin öldüren mesaisi

Hatay'da bir deri atölyesinde çalışan işçileri ölüm pazar mesaisinde yakaladı. Kompresör kazanının patlamasında 3 kişi öldü. 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı patlama etrafı savaş alanına çevirdi.

Aa
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:33 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Deri işçilerinin öldüren mesaisi
Deri işçilerinin öldüren mesaisi

Hatay'ın Güzelburç Beldesi Dericiler Sitesi'nde Cemil Üzer'e ait Cem-Hak Deri Sanayi'nde dün saat 10.00 sıralarında kompresör kazanında meydana gelen sıkışma sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. İki katlı işyerinin kullanılmaz hale geldiği patlama sırasında işçilerden Uğur Özmen (29) ve Hüseyin Yılmaz (28) ile patlamanın meydana geldiği iş yerinin karşısına Gaziantep'ten kamyonuyla vinç getiren sürücü Habip Kaşıkçıoğlu (36) öldü. Patlamada 1'i ağır 5 kişi de yaralandı.

Patlama haberinin duyulmasıyla dericiler sitesine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alındı. Ağır yaralanan işçi Cengiz Ali Ergün (33), Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar Ayşe Dağ (31), Mustafa Göv (36), Murat Solak (35) ve Zeki Boyacı (36) da Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı kurtulan işçilerin olayın şokunu yaşadığı görüldü.

İŞ YERİ SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Patlamanın olduğu bina harabeye dönerken, atölyenin önünde bulunan bir kamyon tamamen yandı, çevredeki binalar ise zarar gördü. Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, iş yeri sahibi Cemil Üzer, kardeşi ve atölyedeki kazan sorumlusu işçiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. Patlamada ağır yaralı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Cengiz Ali Ergün'ün hayati tehlikesi sürüyor. Öte yandan, ölen 3 çocuk babası Hüseyin Yılmaz da Antakya Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.


Kurtulma sevinçleri yarım kaldı

Pazar günü olmasına rağmen evlerine biraz daha fazla ekmek götürmek için mesai yapan işçiler, korkunç patlamayla birlikte kendilerini dışarı attı. Olayın ilk şokunu atlatan işçiler aldıkları ölüm haberleriyle birlikte yıkıldı. Kurtulduklarına dahi sevinemeyen işçiler, arkadaşlarının üzüntüsüyle oldukları yere yığılıp kaldı. Olayı duyarak iş yerine koşan işçi yakınları ise sinir krizi geçirdi.


14 yıl önce