|

Dersanede yangın paniği

Cihan
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 09:43 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Dersanede yangın paniği
Dersanede yangın paniği

Taksim İstiklal Caddesi'nde özel bir dershanede çıkan yangın paniğe yol açtı. Yangın nedeniyle dershane binasını ve sokakları duman kaplarken, sokakta bulunanlar dumandan etkilenmemek için dükkanların içine girdi.

Edinilen bilgiye göre, yangın, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Kültür Dershanesi'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, dershanenin üst katlarında bulunan bir klimanın fişinden yangın çıktı. Yangının büyümesi ile dershanenin içini duman kapladı. Yangın sırasında öğretmenlerin binada olduğu belirtilirken, öğretmenler derhal binayı boşalttı.

Alevlerin yükselmesinin ardından itfaiyeye, polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine Beyoğlu ve Fatih İtfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti.

Dumanların binadan yükseldiği sırada bir kişinin içeride olduğu bilgisi çevre sakinlerinin korku dolu anlar yaşamasına neden olurken, yangında binada kimsenin bulunmadığının anlaşılması insanların yüreğine su serpti.

Dumanların çoğalmasının ardından sokakta bulunanlar yoğun dumandan etkilenmemek için sağa sola kaçıştı. Dumandan etkilenmek istemeyen bazı vatandaşlar ise, etrafta bulunan dükkanların içerisine girip, kapıyı kapatarak, dumanlardan korunmak istedi.

Görgü tanıkları ise olayı şöyle anlattı: 'Binadan dumanlar yükselince dershanenin öğretmenleri binadan dışarı çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri geldi. Olayda yaralananın olmaması yüreğimize su serpti." diye konuştu.

17 yıl önce