|

Devlet makamları bilgilendirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Oslo görüşmelerine ilişkin soruşturmanın başlangıcından sonuçlanmasına kadar devlet makamlarına gerekli bilgilendirmenin yapıldığını bildirdi.

Aa
00:00 - 8/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:06 - 8/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet makamları bilgilendirildi
Devlet makamları bilgilendirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Başsavcıyı gizli MİT dosyası yedi" haberiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Norveç'in Oslo kentinde MİT yetkilileriyle PKK terör örgütü liderleri arasında yapıldığı iddia edilen görüşmelerin internette yayımlanması üzerine, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla şikayet dilekçesi gönderdiği, bunun UYAP sistemine "2011/1109" numarasıyla kaydedildiği belirtildi.

Oslo'da yapıldığı iddia edilen görüşmelerle ilgili ayrıca bir müşteki ve 22 ihbarcının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu soruşturma dosyalarının da "2011/1109" soruşturma numarası ile birleştirildiği kaydedildi.

Söz konusu olaya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma yürütüldüğünün basından öğrenilmesi üzerine, buraya yazı yazılarak "şikayet içeriklerinin aynı olup olmadığının" sorulduğu aktarılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen yazıda, soruşturma dosyasıyla ilgili Başbakanlıktan izin talebinde bulunulduğunun belirtildiği ifade edildi.

6352 sayılı yasa ve CMK 250. Madde ile görevli ve yetkili mahkemelerin kapatılmasından sonra TMK 10. Madde ile görevli mahkemelerin kurulduğu ve yeni cumhuriyet başsavcıvekilinin görevlendirildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberde belirtilen soruşturma dosyasının TMK 10. Madde ile yetkili cumhuriyet başsavcıvekilinin izinde olması nedeniyle 27 Temmuz 2012'de TMK 10. Madde ile yetkili cumhuriyet başsavcılığı yazı işleri müdürlüğünde görevli müdür vekiline tutanak karşılığı teslim edilmiş ve soruşturma dosyası TMK 10. Madde ile yetkili cumhuriyet başsavcı vekilliğince 14 Eylül 2012'de sonuçlandırılmıştır.

Soruşturmanın başlangıcından sonuçlanmasına kadar geçen sürede, devletin güvenliği hususu nazara alınarak, mevzuat dahilinde, teamüllere göre ilgili devlet makamlarına gerekli bilgilendirme yapılmıştır."

Cumhuriyet başsavcıvekilinin odasında özel bir kasa bulunmadığı ifade edilen açıklamada, habere konu diğer iki soruşturmayla ilgili de mevzuat çerçevesinde işlem yapıldığı belirtildi.

11 yıl önce