|

Dikkat! Gece kar yerini buza bırakacak!

İstanbul'daki kar yağışı akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Gece sıcaklığının -5'e düşmesiyle kuvvetli donma görülecek. Yarın sabah İstanbul'u bekleyen tehlike ise buzlanma olacak.

Anka
00:00 - 18/02/2008 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 18/02/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Dikkat! Gece kar yerini buza bırakacak!
Dikkat! Gece kar yerini buza bırakacak!

İstanbul'da Cumartesi sabahı başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Gece sıcaklığın -5'e düşmesiyle kuvvetli donma görülecek. Yarın sabah İstanbul'u bekleyen tehlike ise buzlanma olacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin tuzlama ve küreme çalışmasını sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, E-5 Karayolu Silivri Bölgesi'nde zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği ifade edilerek, TEM karayolu Edirne istikametinin de tipi dolayısıyla trafiğe kapandığı bildirildi.


"İETT EK OTOBÜS SEFERLERİ KOYDU"

Açıklamada, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde ortalama 22 santimetre kar ölçüldüğü kaydedilerek, İstanbul içindeki ana arterlerde sabah saatleri itibariyle herhangi sorun yaşanmadığı belirtildi. 2 bin 49 görevlinin sabaha kadar 15 bin 30 kilogram tuz, 913 bin kilogram da solüsyon kullanarak yolları açık tuttuğu aktarılan açıklamada, İETT'nin Anadolu'dan Avrupa yakasına ek otobüs seferleri koyduğuna işaret edildi. Açıklamada, Kadıköy, Mecidiyeköy, Ümraniye-Üsküdar, Sarıyer-Taksim, Kadıköy-Taksim, hatlarında ring seferleri yapıldığı dile getirilerek, metro ve hafif metro seferlerinin de sorunsuz devam ettiği ve seferlerin 2 dakika arayla yapıldığı ifade edildi. Şehir hatları vapur seferlerinin de sorunsuz gerçekleştiği bildirilen açıklamada, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve 08.00 Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği söylendi.


"YARINDAN İTİRBAREN BUZLANMA GÖRÜLECEK"

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugün aralıklı kar yağışı devam edecek. Öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakasında etkisi azalacak olan kar yağışı Anadolu yakasında ise etkisini akşam saatlerinde kaybedecek. Saatte 40-50 kilometre hızla devam eden poyrazında etkisini yitireceği İstanbul'da gece sıcaklığı -5'e düşecek. Gece sıcaklığının düşmesiyle yarın sabah itibariyle İstanbul'da kuvvetli donma ve buzlanma görülecek.


"ÜNİVERSİTELER EĞİTİME BİR GÜN ARA VERDİ"

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışından dolayı tatil kararı alan üniversiteler ise şöyle: Marmara Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampusü, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Okan Üniversitesi.




16 yıl önce