|

Diyanet para sıkıntısı çekiyor

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, çok fazla bütçe ayrılıyor eleştirilerine maruz kalan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yeterli olmadığı gerekçesiyle taşrada çalışan personelinin tedavi ve geçici görev yolluklarını karşılayamadığını açıkladı.

Anka
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 10:49 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Diyanet para sıkıntısı çekiyor
Diyanet para sıkıntısı çekiyor

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın (DİB) bütçesi yetmediği için 2007 yılı içinde Maliye Bakanlığı'ndan ek ödenek istendiğini açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın DİB hakkında yazılı soru önergesini yanıtlayan Yazıcıoğlu, Diyanet'in özellikle taşra teşkilatına ait elektrik, su, yakacak ve haberleşme giderleri tedavi yollukları ile geçici görev yolluklarının ödeneklerinin yeterli olmaması nedeniyle aksamalar ve sıkıntılar meydana geldiğini açıkladı.

Yazıcıoğlu bu zorlukları aşmak için Başkanlığın, Maliye Bakanlığı'ndan ek ödenek talebinde bulunduğunu belirterek, bu talep karşılandığında taşra teşkilatında çalışan personelin tedavi yollukları ile yurt içi geçici görev yolluklarının büyük oranda karşılanmış olacağını ifade etti.


16 yıl önce