|

Diyarbakır'da lise kundaklandı

Cihan
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 16:43 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Diyarbakır'da lise kundaklandı
Diyarbakır'da lise kundaklandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Necati Ceylan Lisesi kundaklandı. Dicle ilçesindeki Necati Ceylan Lisesi'ne kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler girdi. Saldırganlar, okulun arşivi ve güvenlik kamerası görüntülerinin saklandığı bölümünü ateşe verdi. Okuldaki 4 güvenlik kamerasını kıran saldırgan, güvenlik kamerası görüntü CD'si ve 2 bilgisayar kasasını çaldı.


Dicle Kaymakamı Sezer Işıktaş, okulda maddi zarar meydana geldiğini belirterek, daha büyük bir olay olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.


Kaymakam Işıktaş, "Okulun arka tarafından korkuluklar kırılarak okula girilmiş. Müdür yardımcısının odasındaki evrak yakılmış. Bilgisayarların bir kısmı çalınmış, bir kısmı da yakılmış. Neyse ki odada çıkarılan yangını askerler görmüş ve hemen müdahale etmiş. Yangın büyümeden söndürüldü. Ancak yangın nedeniyle okulun her tarafı is olmuş. Zarar gören okulda eğitime bugün ara verildi. Boyası ve onarımı yapıldıktan sonra lisede eğitime pazartesi günü tekrar başlanacak. Çok üzücü bir olayla ilgili inceleme sürüyor." dedi.


Dicle Emniyet Amirliği'nin olayla ilgili soruşturması devam ederken, saldırganların henüz kimliğinin belirlenemediği öğrenildi.




copyright 2008 cihan.com.tr


15 yıl önce