|

Doğalgaz borusundan alevler yükseldi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde özel bir firmanın alt yapı çalışması esnasında doğalgaz borusuna verdiği zarar neticesinde sızan gaz alev alınca mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı.

İha
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 10:52 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Doğalgaz borusundan alevler yükseldi
Doğalgaz borusundan alevler yükseldi

Olay, Güzelyalı Mahallesi İlknur Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özel bir firma çalışanları alt yapı kazısında doğalgaz borusunun delindiğini fark edemeyip çalışmalarına devam etti. Ekiplerin arızayı gidermek ve kaynak yapmak üzere yaktıkları piknik tüpünden çıkan alevler, sızan gazın aniden yanması sebep oldu. Ekipler, kendilerini biranda alevlerin arasında buldu.

Gittikçe artan alevler çevre binaları tehdit etmeye başlayınca polis ve Bursa Büyükşehir İtfaiye ekipleri, çevreyi kontrol altına aldı. Olay yerine gelen 187 Bursagaz Acil Servisi çevrede bulunan doğalgaz vanalarını kapatarak yangın büyümesini önledi. Daha sonra itfaiye ekipleri gereken soğutma çalışmalarını tamamladı. Söndürme çalışmaları sırasında emniyet güçleri her hangi bir patlama ihtimaline karşı Mudanya''dan Güzelyalı Feribot iskelesine ulaşımı sağlayan yolu bir müddet trafiğe kapatarak trafik akışını başka güzergaha yönlendirdi.

Polis ekipleri olayla ilgili tahkikat başlattı.

10 yıl önce