|

Doktor dövene hapis

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta şiddete yönelik radikal bir adım atarak, Meclis'in açılmasının ardından çıkaracakları torba kanun ile hakimlere, sağlıkta şiddete başvuranları tutuklama yetkisi verileceğini açıkladı.

Elif Özlem Karataş
00:00 - 27/09/2013 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 26/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Doktor dövene hapis
Doktor dövene hapis

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve sağlık muhabirleri ile Swissotel'de bir araya geldi. Sağlık politikaları ve bugüne kadar yapılanlar hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, son on yıl içinde gerçekleştirilen Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile önemli mesafeler katedildiğini söyledi. Türkiye'nin sağlık alanındaki uygulamalarının, dünyanın takdirini kazandığını vurgulayan Müezzinoğlu, buradaki en önemli başarının vatandaşların sağlığa ulaşımında önemli mesafe alınması olduğunu ifade etti.

HAKİME YETKİ VERİLECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına kesinlikle göz yummayacaklarını belirterek, 'İnşallah, Meclis açılır açılmaz Torba Kanun içerisinde, bu anlamda sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, tutuklama yetkisini hakimlerimize vereceğiz' diye konuştu. Cezanın yüksekliğinden ziyade caydırıcılığını önemsediklerini belirten Müezzinoğlu, Bugün olay olup da tutuklanırsa burada 15 gün kalırsa esas caydırıcılığı biz burada bekliyoruz' şeklinde konuştu.

TAM GÜN BAYRAMDAN ÖNCE ÇIKACAK

Tam gün yasasının çıkacağı tarihi ile ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, ağırlıklı beklentinin yasayı bayramdan önce çıkarmış olmak olduğu dile getirdi. Tam güne yönelik beklentileri de değerlendiren Müezzinoğlu, 'Beklentileri yüzde 100 karşılamak mümkün değil. Ortak aklı ve beklentileri ele alıp yüzde 70-80 oranında beklentilere cevap verecek. Bazı üniversiteler için arzu edilenden düşük olacak ama bazı üniversiteler için sistemin sürdürülebilir ve geliştirilebilir deme imkanı sağlayacak' açıklamasında bulundu.

6 'Çocuk İzlem Merkezi' daha kurulacak

2012 yılında açılan Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) hakkında da bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, uygulamayı bu yıl daha da yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etti. Merkezlerin adreslerinin gizli kalacağını belirten Müezzinoğlu, bu merkezlerin aile sağlığı merkezi bünyesinde faaliyet göstereceğini açıkladı. İlgili tüm kesimlerden temsilcilerin bu merkezlerde görev aldığını belirten Bakan, 'Bu merkezleri son derece modern ve çağdaş bir yapı olarak kurduk. Aile baskısını, çevresel etkileri ortadan kaldıran bu yapıyı 17 merkez'le yürütüyoruz' dedi. 5 ilde hizmet veren merkezlerin sayısının 2013 yılı sonuna kadar 23'e çıkarılacağı da ifade edildi.

Anne Sütü Bankası için çalışılıyor

Anne Sütü Bankası projesinin bir süre duraksadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 24-26 haftalık doğan prematüre bebeklerin en önemli gıda ve ilaçlarının anne sütü olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu çerçevede bu bebekleri yaşatabilmeyi ve sağlıklı bir birey olabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Ülkemizde süt kardeşliği değeri bulunduğunu ifade eden Müezzinoğlu, 'Dolayısıyla Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmalar yapılıyor' dedi.


11 yıl önce